Fimfárum přehled

Fimfárum https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428405/bmid_fimfarum-BGW-428405.jpg 5 1839 1839

Nově zpracované vydání půvabných pohádek plných humoru, jazykového vtipu i poučení. Jejich autor si v nich vzal na mušku některé lidské vlastnosti a zlořády. Knížka okouzluje krásou češtiny, hravostí a moudrostí vypravěče a potěší děti i dospělé. Mnohé z Werichových pohádek se dočkaly i filmové či televizní podoby (Tři veteráni, Lakomá Barka nebo Královna Koloběžka První).... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fimfárum. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (223)

dasa6360
včera 5 z 5

Jedny z nejkrásnějších pohádek, co jsem kdy četla. Vůbec nechápu, že jsme se s panem Werichem tak dlouho míjeli. Ačkoliv měly pohádky morální přesah, číšela z nich tak čistá člověčina, že to nebylo vůbec na sílu. Díky tomu se s postavami snadno ztotožníte. U většiny příběhů jsem se smála opravdu nahlas. :)

Obdivuji krásnou práci s češtinou – Werichův styl je bohatý, hravý a plný slovních hříček. Smekám klobouček.

sgjoli
14.01.2024 4 z 5

Nevím, proč jsem se k pohádkám Jana Wericha dostala až nyní jako dospělá. Přitom to bylo jako tak krásné čtení! Laskavé, chytré, jazykově vytříbené, humorné. Člověk by na první pohled možná ani neřekl, jak jsou některé myšlenky aktuální i v dnešní době.
Některé z pohádek se dočkaly filmového zpracování (Koloběžka I. a Tři veteráni). Docela by mne zajímalo, co by pan Werich na ty zfilmované pohádky asi řekl a jak by se mu líbily.
K této knize se určitě ještě vrátím. Důvod, proč hodnotím, "jen" 4 hvězdami je prostý. Přiznám se, že tu byly asi 2-3 pohádky, které mi asi tolik neučarovaly a trochu jsem se do nich zamotala. Ale to nic nemění na tom, že jako celek se mi kniha líbila velmi a moc ráda se k ní zase vrátím.


RMarkéta
31.10.2023 5 z 5

Pro malé i velké. Každý si v této pohádkové knížce najde svoje. Bylo to velmi poučné vypravování. Ano, ano, jedině chytrostí se dá porazit lidská hloupost a nespravedlnost. Jan Werich je opravdu nenapodobitelný a to hlavně díky svému velmi osobitému humoru. Pohádky je potřeba číst v každé době. Ta podzimní sychravost tomu jenom nahrává.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Fimfárum v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených2 951x
ve Čtenářské výzvě419x
v Doporučených191x
v Knihotéce692x
v Chystám se číst243x
v Chci si koupit74x
v dalších seznamech24x