Eutanazie přehled

Eutanazie
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285220/eutanazie-C8n-285220.jpg 4 1 1

Víme, o čem mluvíme? Vydání žádané publikace Eutanazie. Víme o čem mluvíme? jsme připravili s naším spolupracovníkem a ředitelem Centra paliativní péče Martinem Loučkou. Brožura obsahuje reflexi aktuální situace a zkušenosti s eutanázií ve světě a přinese nové inspirace do současné, nepříliš fundovaně vedené diskuse na toto palčivé téma v naší společnosti. Publikace je určena každému, kdo se nespokojí s planými klišé a kdo chce být poučeným partnerem v diskusi na důležité společenské téma.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Eutanazie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Janeyx21
29.01.2022

Autoři srozumitelně vymezují pojmy jako je asistovaná smrt, paliativní péče a mnoho dalších, které se týkají tématu. Samotný pojem eutanazie hezky objasňují i v historickém kontextu. Stejně tak uvádějí statistické a legislativní údaje k problematice. V závěru také najdeme odkazy na další tématické zdroje a publikace.
Ve své podstatě však v textu spíše obhajují paliativní péči samotnou, než by stoprocentně objektivně podávali informace k tématu eutanazie. Eutanazii popisují jako zkratkovité jednání v řešení situace. Chybí mi zde jakýsi náhled na názory obou stran.
Ačkoliv mi přijdou některé pasáže jako celkem vnucující se odpor k eutanazii, je to za mě velmi užitečná publikace k formování názoru a pohledu na problematiku jako takovou. Sama se v tomto procesu právě nacházím a to nejen jako odbornice, ale i jako osobnost.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Eutanazie v seznamech

v Přečtených2x
ve Čtenářské výzvě1x
v Chystám se číst3x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

Martin Loučka
česká, 1985
2016  80%Eutanazie