Ema a čarovná kniha přehled

Ema a čarovná kniha https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131880/ema-a-carovna-kniha-131880.jpg 4 122 122

Desaťročné dievčatko Ema si nespomína, že by niekedy žilo inde, než v chudobnom a smutnom Sirotinci pre opustené deti. Aj keď nosí ústavnú rovnošatu, od svojich spolubývajúcich kamarátok sa líši schopnosťami vidieť nevidené a počuť nepočuté. Veľkou radosťou pre dievčatá je cesta do Mesta, ktorú smie každá z nich absolvovať v deň svojich desiatych narodenín. Ema chorobne túži po Meste, aj keď ju od cesty odrádzajú jej priateľky – miniatúrne lietajúce víly. Ema nevydrží čakať a v noci sa pokúsi o útek… Mesto ju ale privíta nepriateľsky. Jej dobrodružstvo je veľmi nebezpečné! Ema si z Mesta odnáša cennú vec – čarovnú knihu. Knihu, ktorej dorastajú stránky a ktorá plní detské priania. Rozprávkový príbeh o dievčatku Eme je tajomný, napínavý a dojímavý zároveň. Je pre deti, ale osloví aj tých dospelých, ktorí sa občas schovávajú v nádhernej ríši snov.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ema a čarovná kniha. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (44)

mignon
23.11.2023 1 z 5

To byla teda blbost.. Nalákala nás obálka a anotace, ale dost jsme se s touto knížkou při večerním čtení natrápily.. Pořád jsme čekaly, kdy se konečně začne něco dít - dlouhé popisné části jsem zkracovala, jak jen to šlo, a stejně to byla nuda nuda nuda. Celou knihu čekáte na slibovaný děj a pointu celého příběhu - a to se všechno uděje až v poslední kapitole. Škoda, rozhodně nedoporučuju.

broskev28
29.09.2023 4 z 5

Shodnu se s mnoha komentáři, že na téhle knize - konkrétně na vydání z roku 2018 - jsou nejkouzelnější právě ilustrace Evy Chupíkové. Příběh samotný je poněkud zvláštní, místy malounko nelogický, místy tajemný a vlastně kouzelný, jak tomu v knihách Petry Braunové bývá. Pokud vím, tak dospěláci se dělí do dvou táborů: jedni na knihu nedají dopustit (k nim se řadím i já), druzí ji naopak zavrhují. Takže mě nezbývá než zjistit, jak se bude líbit dětem - třeba těm z našeho čtenářského kroužku . . .


marketa3815
04.07.2022 5 z 5

Hodně oblíbená kniha naší dcery (prvňák). Po Tramvaji plné strašidel druhá knížka P.Braunové, která u nás hodně zabodovala, ačkoli ilustrace ani jedné z knih dceru neoslovily. Jako ilustrátor se o trochu víc líbil Řízek před Chupíkovou. A nejlepší byl pochopitelně konec.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ema a čarovná kniha v seznamech

v Přečtených180x
ve Čtenářské výzvě33x
v Doporučených15x
v Knihotéce29x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech4x