Egypt: Kráľovstvo faraónov přehled

Egypt: Kráľovstvo faraónov https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403685/bmid_egypt-kralovstvo-faraonov-UlN-403685.jpg 5 14 14

Bohato ilustrovaná kniha Egypt: Kráľovstvo faraónov poskytuje najnovšie teórie vysvetľujúce túto sofistikovanú kultúru, zameriava sa na najdôležitejšie osobnosti, náleziská či artefakty a vysvetľuje tamojšie zvyky, obyčaje i vyznania. Impozantné výtvory ako sfinga, pyramídy, hrobky v Údolí kráľov a veľkolepé chrámy v Luxore a Karnaku sú dôkazom veľkosti a moci tejto civilizácie. Rozprávkové poklady z Tutanchamonovej hrobky sú zasa svedectvom jej výraznej kultúrnej bohatosti. Od zjednotenia Egypta v roku 3100 pred n. l. sa pod vládou faraónov táto krajina stala neprekonateľnou ekonomickou a kultúrnou mocnosťou, ktorá pretrvala ďalších vyše 3 000 rokov.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Ancient Egypt: Kingdom of the Pharaohs , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Egypt: Kráľovstvo faraónov. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Bekynóza
09.10.2020 5 z 5

Nádherná kniha, kde se dozvíte celou historii Egypta od počátku až do konce, je velmi čtivě napsaná a neskutečně mě bavila. Kniha je plná nádherných obrázků artefaktů a nalezených skvostů. Moc se mi líbily detailní informace ke všem z nich. Mnoho jsem se naučila o Egyptských dějinách a zvycích a jsem velmi ráda, že jsem si vybrala zrovna tuto knihu. Všem, kdo se chtějí dozvědět více o Egyptě, ji doporučuji.

Hobo
24.05.2019 4 z 5

Publikace s tradičním souhrnným výkladem egyptských dějin. Nic nového se sice nedočtete, ale kvalita spočívá především v mnoha reprodukcích. V podstatě se jedná o kvalitní obrazovou publikaci s doprovodným textem. Za prohlédnutí a přečtení ale stojí, zájemce o podrobnosti může sáhnout po speciálnějších historiografiích, např. po nestárnoucím Zamarovského Bozích a králech starého Egypta.


DarthSoren
20.11.2018 5 z 5

Opravdu výborná kniha. Pojednává prakticky o úplných dějinách starověkého Egypta, text je doplněn o krásné fotografie a člověk při čtení až dostává chuť Egypt navštívit (a nejlépe v období faraonů, ale... bohužel). Co je ale rovněž skvělé, nechybí popis různých důležitých božstev egyptského pantheonu. Rozhodně stojí za přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Egypt: Kráľovstvo faraónov v seznamech

v Přečtených19x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x