Dům stínů přehled

Dům stínů
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191318/bmid_dum-stinu-191318.jpg 3 104 104

Na vrcholu Shadow Hillu v nejvyšším bodě starého významného města stojí Pendleton, secesní palác zlatého věku postavený koncem devatenáctého století jako snový domov magnáta. Téměř od počátku své slávy je poznamenán případy šílenství, sebevraždy, masové vraždy a pověstmi o věcech daleko horších. Ale od svého přebudování v sedmdesátých letech na luxusní bytový dům byl v Pendletonu klid. Pro jeho šťastné obyvatele jsou nádherné byty svatyní, jeho temná minulost je téměř zapomenuta. Ale nyní se po stěnách potulují nevysvětlitelné stíny, bezpečnostní kamery zabírají nemožné obrazy, ozývají se strašidelné hlasy v neznámých jazycích, v suterénu číhají ne zcela lidské postavy, výtah se noří do neznámých hlubin. S každou hodinou narůstá strašná jistota: Ať už dohnalo někdejší obyvatele Pendletonu k jejich strašlivým osudům cokoli, dalo se to znovu do pohybu. Brzy všechny, kdo se nacházejí uvnitř, pohltí smrtonosný příliv, z něhož jen někteří uniknou.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

77 Shadow Street , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům stínů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

Lobelie
09.06.2020 4 z 5

Tyjo, tohle se mi líbilo. Četla jsem to v rok vydání, takže už si detaily přesně nepamatuju a chvíli mi trvalo vzpomenout si na název, ale to, že mám dodnes v živé paměti dojem, který na mě tahle knížka udělala, svědčí o tom, že na mě tehdy dost zapůsobila. Se zdejším hodnocením bývám často ve shodě, ale v tomto případě bych určitě pár procent přihodila. Ani nevím proč, pravda je, že na příběh už si moc nevzpomínám, ale atmosféru to mělo báječnou a celý román jsem měla přečtený za pár dnů.
(Drobné nevyžádané doporučení: v té době jsem hodně poslouchala Sounds of a Playground Fading od In Flames a musím říct, že především artwork toho alba, ale i muzika na něm mi s touhle knížkou báječně rezonovaly. Kdo jste hudebně zaměření podobným směrem, zkuste, třeba vám to sedne taky. :)

TessaJean
05.06.2020 4 z 5

Začátek a prostředek knihy mě hrozně moc bavil. Konec už mi přišel takový moc roztahaný a nudilo mě to... celkově to ale mělo nádech té temné atmosféry, kterou Koontz umí dokonale vystihnout.


lucinka84
30.10.2019 1 z 5

Těšila jsem se na horor, ale byla jsem zklamaná. Zbytečně dlouhé. Ztráta času.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dům stínů v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených134x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce114x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech6x