Druhý dech přehled

Druhý dech https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18894/bmid_druhy-dech-lsp-18894.jpg 4 27 27

volné pokračování: Tadeáš Falk „se založením rodiny začíná nový život; bojuje o lidskou důstojnost, důvěru a uznání, o lásku své nevlastní dcerky. V komorně laděném příběhu zachytil autor svět práce s porozuměním pro problémy řadového dělníka“. Zfilmováno jako Křehké vztahy (1979) Druhý dech navazuje na Tuláky – hlavní hrdina teď už dospělý Tadeáš Falk vyrostl, z dětství mu zbyl jeho kamarád Haryk Kovanda, pracují spolu Tadeáš jako řidič na jatkách, Haryk jako jeho závozník. Oženil se s Bárou Krskovou. Vyženil dceru „Berušku“, která ho má za vetřelce, někoho kdo jí bere mámu. Tadeáš má vlastně z Berušky strach, neví jak s ní mluvit, bojí se aby mu neprovedla to, co on kdysi svému. Situace, ve které se ocitl se řeší sama. Bára, jeho žena, musí akutně na operaci slepého střeva a Tadeáš je nucen sám se postarat o Berušku... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Druhý dech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

rafan65
16.08.2023 3 z 5

Tuto knihu jsem našel v naší knihovně a zkusil jsem se začíst. Po několika stránkách mě připadalo že příběh znám ale nemohl jsem si uvědomit odkud. Postupně jsme zjistil že kniha je zfilmována pod názvem křehké vztahy. Není to žádný velký zázrak ale přečíst se to dalo. Tento žánr není zrovna můj oblíbený, tak možná proto.

Monika1717
19.08.2020 4 z 5

Takový normální příběh ze života, nová rodina vzniká vždy s určitými problémy, zejména jsou-li tam děti. Tady si tatínek vzpomene na dcerku a chce ji jen proto, aby ji neměli ti, kteří se o ni starali dosud. Známé to z knihy i ze života.


lassse
28.09.2017 2 z 5

Tahle kniha napsána pomocí vět jednoduchých mě moc neoslovila, spíš nudila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Druhý dech v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených46x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce27x
v Chystám se číst4x
v dalších seznamech1x