Druhá půlka Augusty Hopeové přehled

Druhá půlka Augusty Hopeové https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468854/bmid_druha-pulka-augusty-hopeove-5p6-468854.png 4 103 103

Augusta a Julia jsou dvojčata, ale přesto je každá jiná. Augusta miluje slova stejným způsobem, jako jiní lidé zbožňují bonbony nebo zmrzlinu, a sní o cestách na exotická místa, zatímco Julia je doma spokojená a chce se především vdát a založit rodinu. Augusta hodně čte, pokládá spoustu otázek, ve škole opravuje učitele. Dokáže lézt lidem na nervy a nutno přiznat, že do maloměstské čtvrti nezapadá, a tak se už v útlém věku rozhodne, že až vyroste, odstěhuje se někam daleko. Mezitím na opačné straně světa vyrůstá chlapec jménem Parfait v zemi, kde zuří občanská válka a panuje neuvěřitelná chudoba. I on sní o lepším životě pro sebe a svoji rodinu. Ačkoliv Augusta i Parfait čelí mnoha ranám osudu, nehodlají se vzdát svých snů a oba hledají místo, kde se budou cítit úplní a sami sebou. Místo, kam patří.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Other Half of Augusta Hope , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Druhá půlka Augusty Hopeové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

Racík
08.04.2023 4 z 5

Krásná knížka. Dávám 4*, ale je to asi moje chyba. Není to odpočinkové čtení a já na něj měla vždy jen chvilku času. Doporučuji po knížce sáhnout, až budete mít čas a budete správně naladění na životní rozjímání. Pak to bude rozhodně čtenářský zážitek. Ale i tak se mi příběh líbil, i když byl smutný a plný životního poznání. Láska a víra v sebe jsou základem našich životů.

iceVS
10.03.2023 2 z 5

Směsice dramat s cílem dojmout, dojmout, dojmout, ještě jednou podojit a znovu dojmout...
Nesešly jsme se.


KudrnatáHolka
29.01.2023 5 z 5

Dvě dějové linie, dva příběhy. I když se kapitoly střídají, přece jen se v knize rozvíjí hlavně příběh Augusty a její sestry Julie. Nutno podotknout, že Augusta je svými rodiči vlastně nepochopená, protože na rozdíl od nich má úplně jiné ambice a láká ji poznat svět.
Příběh je citlivý a emotivní, nechybí v něm drsné a velmi smutné okamžiky. Vše je vylíčeno neuvěřitelně upřímně a s osvěžující, byť někdy drsnou otevřeností. Hlavně ze strany Augusty, se kterou jsem se hodně ztotožnila. Se spoustou jejích myšlenek a obav, které třeba i vám někdy proběhly hlavou a říkali jste si, jak je to hloupé, že vás něco takového napadlo. Autorčin styl psaní mi sedl a skvělé bylo střídání tempa příběhů pomocí delších líčení, svižné přímé řeči i velmi krátkých vět, třeba i jednoslovných, které umocnily prožitek z četby.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Ani slovo, Někdo klepe a další knižní novinky (28. týden)

10.07.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Druhá půlka Augusty Hopeové v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených121x
ve Čtenářské výzvě28x
v Doporučených10x
v Knihotéce84x
v Chystám se číst149x
v Chci si koupit17x

Štítky knihy

naděje osamělost rozdílné kultury společenské romány anglické romány

Autorovy knížky

Joanna Glen
britská
2022  80%Druhá půlka Augusty Hopeové