Doktor v domě přehled

Doktor v domě https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71412/doktor-v-dome-71412.jpg 4 202 202

Doktor série

1. díl >

První kniha série. První svazek z populární série knih vyprávějících humorné historky ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. V omšelé nemocnici uprostřed chudinské čtvrti Londýna se skupinka mediků připravuje na náročné povolání – zatímco průpravu pro praktický život získávají v nedalekém hostinci. Autor zachycuje osudy studentů ode dne úspěšného složení přijímacích zkoušek na lékařskou fakultu až po nástup do opravdové lékařské praxe. Často sebeironizujícím způsobem odkrývá jejich někdy až komické proplouvání zkouškami a jinými studijními peripetiemi, první setkávání jak s alkoholem, tak s opravdovými pacienty, ale také zážitky při operacích i pitvách. Peprným historkám neujdou ani zdravotní sestry a jejich mnohdy neukojené touhy ulovit si mezi perspektivními lékaři dobrou partii. ... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Doctor in the House , 1967


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doktor v domě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

kuruteku
27.01.2024 3 z 5

Našel jsem na podzim pár dílů ze stejnojmenného seriálu a po vánocích sehnal původní knihu. Trochu zklamán, než mi došlo, že mezi dějem z knihy a seriálu je asi 30 let rozdílu. A pak musím uznat, že obé má své. Nicméně kniha je více pro lidi z oboru, kteří ji určitě ocení po všech stránkách. Tak přemýšlím, které sestřičce nebo doktorovi ji podsunu.

betička
29.08.2023 3 z 5

Příjemný poslech, oddychovka.
Mám ráda anglický humor ...


E_Lan
22.03.2023 4 z 5

Příjemný poslech z doktorského studentského prostředí. Dostatečně zábavné, sem tam to člověka hodně pobaví. Jinak ale totální oddychovka, která se pohybuje čistě po povrchu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Doktor v domě v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených292x
ve Čtenářské výzvě48x
v Doporučených14x
v Knihotéce148x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x