Digitální fotografie 2: druhé, rozšířené a doplněné vydání přehled

Digitální fotografie 2: druhé, rozšířené a doplněné vydání https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184185/digitalni-fotografie-2-druhe-rozsir-184185.jpg 4 12 12

Chcete stručnou radu od profíka a dobře fotit, nebo sedět doma a hledat odpovědi někde na webových stránkách? Scott Kelby je neúnavný propagátor digitální fotografie, evangelista Photoshopu a Lightroomu a autor mnoha celosvětových bestsellerů. Mezi jeho knihami se na první pohled skromně krčí čtyřdílná publikace Digitální fotografie (The Digital Photography Book). Skromně proto, že v ní nenajdete žádné do hloubky propracované téma, žádné vysvětlování principů fungování senzoru, objasnění rozdílu mezi CMOS a CCD, vzorečky pro výpočet hloubky ostrosti apod. Scott vám pouze poskytne jednoduché a praktické rady, u nichž zjistíte „Aha, takže takhle to dělají“, oproštěné od složité odborné mluvy. Na rozdíl od jiných – skvělých – autorů se Kelby příliš netrápí vysvětlováním, řídí se spíše heslem: „Chceš vyfotit tohle? Udělej to tak a tak.“ Sám Scott svůj přístup popisuje takto: „Je to, jako byste se mě na společné vycházce zeptali: Scotte, jak to mám vyfotit? A já vám nebudu vysvětlovat teorii, ale řeknu: Nastav expozici tak a tak, zaostři tam a tam a exponuj.“ Kniha obsahuje kapitoly zaměřené na: fotografování s bleskem, fotografování portrétů a svateb, makrofotografii, krajinářskou a cestovatelskou fotografii a také tipy pro budování vlastního ateliéru. Nechybí ani (rozšířená) část s recepty na „tuto“ fotografii. Kniha je koncipovaná jako sbírka samostatných tipů a rad, každá strana je věnována samostatnému problému, jehož zvládnutí zlepší váš fotografický um a kvalitu vašich snímků. S více než dvěma sty fotografických rad a vychytávek vám tato kniha pomůže vytvářet lepší, zajímavější, ostřejší nebo barevnější fotografie. Toto druhé vydání druhého dílu Digitální fotografie je výrazně přepracováno a rozšířeno ve srovnání s prvním vydáním a je vhodné i pro majitele prvního vydání.... celý text

Literatura naučná Hobby
Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

The Digital Photography Book, Part 2 (Second Edition) , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Digitální fotografie 2: druhé, rozšířené a doplněné vydání. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

DuncanIdaho
04.07.2017 5 z 5

Opět stručně a jasně napsané poučky, jak správně fotografovat.

jitka7
17.10.2016 5 z 5

Kniha se od prvního liší tím, že se přepokládá, že už amatér něco umí z 1. Je to skvěle napsané, jednoduché, stručné... využila jsem dost věcí a ráda se k tomu vracím, jelikož všechno si člověk nezapamatuje.


Jekysek
07.05.2016 5 z 5

Scottův přístup k vysvětlování postupů mi naprosto sedí. Jednoduché, stručné, často úsměvné rady, zajímavá témata, působivé doprovodné snímky, zkrátka suprová kniha pro každého, kdo se chce ve svém umění posouvat dále.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Digitální fotografie 2: druhé, rozšířené a doplněné vydání v seznamech

v Přečtených22x
v Knihotéce18x
v Chci si koupit5x