Dětství je drama přehled

Dětství je drama
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273544/bmid_detstvi-je-drama-GWN-273544.jpg 5 25 25

Významná švýcarská psycholožka a psychoterapeutka, věnující se především psychologii dětství, se ve své knize zabývá následky raných dětských traumat a jejich vytěsnění v pozdějším osobním i sociálním životě, jejich příčinami a profylaxí a nakonec novými možnostmi, jak tyto následky terapeuticky odstranit.

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , NLN - Nakladatelství Lidové noviny
Originální název:

Das drama des begabten Kindes , 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dětství je drama. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

SonaH
18.07.2021 4 z 5

Musim se priznat, prestoze mam rada psychologii a zajimam se o reseni traumat z detstvi, takhle knizka se mi necetla dobre. Bezesporu je dulezitym prinosem zejmena pro psychoterapeuty v oboru, mozna se v ni nekdo najde nebo kdo potrebuje porozumet depresi, pro toho bude mozna prinosem (ne resenim). Ja jsem se nesetkala s nikym, kdo by do prikladu zrovna pasoval a ve finale jsem nabyla dojmu, ze ano vse pochazi z detstvi, coz jiz dnes vime, ale ne kazdy je sadista, nacista a pacient. Kazdy se s tim popasuje jinak, zalezi na spouste dalsich faktorech a nabitych zkusenostech. Verim ale, ze v 1994 to byla prukopnicka literatura pro profesionaly a trvalo hodne dlouho nez se takovy “bonding” uvedl konecne do praxe.

MadlenkaM
04.05.2021 5 z 5

(SPOILER) Když jsem přečetla prvních pár stránek, bylo to na dlouhou dobu i mých pár posledních. Okamžitě mi bylo úzko... Postupem času, také díky terapii, jsem se ke knize vrátila. Ačkoliv jsem u ní pravidelně usínala, nakonec jsem ji dočetla. A světe div se, skoro nic si z ní nepamatuji. Ale kupodivu je mi lépe. :-)

Myslím, že kniha je vhodná pro všechny, kteří zkoumají příčinu svého duševno-emocionálního rozpoložení a ačkoliv by si rádi racionalizovali pomocí vzpomínek důvody, stále jim to nejde. Kniha odkazuje až do prvopočátku samotného bytí každého z nás a tyto momenty si bohužel nepamatujeme. Autorka jim ovšem vkládá velký význam, jelikož právě tyto dny, které jsme odkázáni na naše matky, tyto dny jsou ty stěžejní, které formují naše vnímání a naše budoucí psychické problémy. Zdá se to marné, ale pokud člověk odtruchlí to špatné, může se mu nejen ulevit, ale může také mít děti, které nebudou poznamenané tak, jako životy těch, o kterých tato kniha pojednává...


countrylady
28.12.2018

Toto byla kdysi moje úplně první kniha o tomto důležitém tématu - po revoluci, když u nás vyšla. A předurčila moji celoživotní snahu o vlastní změnu. Za cca 27 let se to celkem daří, ale těch knih byly stohy a stohy, přednášek, kurzů.... Výborná autorka!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dětství je drama v seznamech

v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech2x