Děti holocaustu přehled

Děti holocaustu https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428504/bmid_deti-holokaustu-dAk-428504.jpg 4 64 64

„Přežiju. Musím. Až válka skončí, musím být ta, která lidem řekne o naší rodině.“ Příběhy „dětí holocaustu“ představují strhující životní osudy devíti židovských dětí, které musely přežít hrůzy holocaustu po celé Evropě. V době největších zvěrstev, která se kdy děla, muselo každé z nich prožít své osobní peklo a projít noční můrou druhé světové války. Tato kniha je pomníkem jejich odvahy tváří tvář smrti. A také oslavou lidského ducha – vůle překonat nevýslovné hrůzy, vůle zvítězit nad zlem, vůle žít. Lidé v příbězích vlastně mají jednu společnou vlastnost – hluboko ve svém srdci věřili, že budou žít, i když mnoho jiných kolem nich umíralo. „Vím, že vznikne lepší svět, až tahle válka skončí. Nemůže to být tak zlé napořád.“... celý text

Literatura faktu Válečné Historie
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Survivors: True Stories of Children in the Holocaust , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děti holocaustu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Knihomolka506
23.05.2024 5 z 5

Další kniha o válce, ale hlavně dětech, na kterých zanechala stopy. Děti přežily a vyrostly, teď jako staří lidé dávají dohromady s autorovou pomocí tuhle knihu. Vzpomínají a není to jednoduché otevřít staré, dávno zapomenuté rány, věci, na které nechce člověk ani pomyslet. V osmi příbězích devíti děti si přečtete, co se tedy vlastně stalo...

Každý příběh má tu zvláštnost, že je psaný z jiného prostředí (koncentrační tábor, ulička v polské vesnici anebo plavba na záchranné lodi) a formou , kterou mohou číst i žáci druhého stupně. Všechny jsou však s temným nádechem smrti a neustálého strachu z odhalení.

Dojemné příběhy, pro které mám od teď místo v srdci. Více takových příběhů se šťastným koncem.

simca9342
05.05.2024 5 z 5

Války se dotýkají všech. Druhá světová se jako několikátý delší válečný konflikt dotýkají hlavně děti. Vzpomínky těch, co přežili seskládané do příběhů, které čtenářům mohou přijít jako hororové příběhy. Tyhle se však skutečně staly.
Stará paní vzpomíná na to, jak jim do bytu vrhlo gestapo a život v Polsku se nejen sousedům převrátil vzhůru nohama, starý pán se při vyprávění příběhu opět vidí jako kluk, když v necelých 18 letech utekl se spoluvězněm z Osvětimi.
Všechny příběhy byly psané spíše pro starší čtenáře, není v nich taková brutalita, ale zároveň z mrazivých výpovědí není nic vynecháno.


KnihoholkazOv
31.01.2022

Knížka sice obsahuje skutečné příběhy, ale mě osobně přišly příběhy téměř jako copyright jeden druhého. Skončila jsem asi v polovině a nedonutila se dočíst do konce.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (40. týden)

29.09.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Děti holocaustu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených84x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených5x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech6x