Deník farářky přehled

Deník farářky
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532766/bmid_denik-fararky-65d880a7d0e8a.png 4 610 610

Proboha! Tohle všechno se stalo za tři roky? Boží cesty jsou nevyzpytatelné a nekonvenční farářka Martina Viktorie Kopecká o tom ví své. Valnou většinu jejího života to nevypadalo, že bude aspirovat na službu v církvi – a přesto je dnes výraznou postavou Církve československé husitské. Audioknižní vydání blogu Deník farářky přináší zápisky posledních tří let a provádí posluchače celým církevním rokem, který začíná adventem. Jaké to je být ženou – knězem? Čeho se kvůli službě musela vzdát? O čem přemýšlí, jak podle ní vypadá ráj a co by nám Ježíš pověděl, kdyby žil v dnes? S jakými předsudky se musí v životě vyrovnávat? V audioknize najdete úvahy, které se zdaleka netočí jen okolo náboženství, ale také vyprávění z cest po světě, příhody možné i dost nemožné, fotky, výstřižky z rozhovorů, vzpomínky na setkání, která mladé farářce bezmála změnila život. Poslechněte si také její kázání, sny i otázky, na které není snadné odpovědět. Kniha vznikala v době pandemie, a tak se nevyhýbá ani tématům křehkosti života, smrti a snaze porozumět, co se to v naší společnosti děje, kam se poděla víra i kde hledat pevnou půdu pod nohama.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deník farářky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (169)

tami1
15.06.2024 audiokniha 3 z 5

Knihu jsem doposlechla vlastně jen kvůli fantastickému přednesu Terezy Kostkové.
Jak někdo zmiňuje v předchozích komentářích, celý koncept je fajn jako blog , ale na knihu je to málo. Je to trochu kočkopes, a čtenář se o Martině skoro nic nedozví. Je tam spíš spousta citací z bible, úryvky z projevů a kázání, hodně cestování a potkávání, ale přitom nic nejde do hloubky.

Někdo bude nadšen, ale mě neoslovila.

janulka1310
08.05.2024 5 z 5

Kniha mě zaujala nejen svým nápaditým zpracováním a krásnou obálkou, ale i formou jakou je napsaná. Deníkové záznamy jsou doplněny o kázání a niterné myšlenky autorky a to se mi moc líbilo. Samotný obsah mě bavil, poučil a donutil se zamyslet.


Maki229
05.04.2024 5 z 5

Martinu Viktorii Kopeckou mám ráda. Vyzařuje z ní radost a pohoda. Dle mého mínění může oslovit nejen věřící, ale i toho, kdo je ochoten zamyslet se nad životem vůbec - témata k zamyšlení, ale i běžný každodenní cvrkot. Každý si zde může najít myšlenku, poznámku i víru k povzbuzení.
Líbí se mi i formát knihy se zaoblenými rohy.

všechny komentáře

Související novinky (2)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


Knižní novinky (37. týden)

12.09.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Deník farářky v seznamech

v Právě čtených24x
v Přečtených839x
ve Čtenářské výzvě299x
v Doporučených28x
v Knihotéce204x
v Chystám se číst331x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech6x