Lesy hrôzovlády přehled

Lesy hrôzovlády https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428991/bmid_lesy-hr-zovlady-rYH-428991.jpg 4 351 351

Deltora je krajinou netvorov a kúzel... Ukrutný Pán Tieňov sa chystá vtrhnúť do kráľovstva Deltora a podmaniť si jeho ľud. Jediné, čo mu v tom bráni, je Čarovný pás Deltory vysádzaný siedmimi drahými kameňmi, ktorý má zázračnú a tajomnú moc. Po tom, čo nepriateľ drahokamy ukradol a ukryl na najtemnejších a najdesivejších miestach celého kráľovstva, Deltora upadá pod nadvládu Tieňov. Medzitým sa však tajne, vedení iba orientačnou mapkou, vydávajú dvaja spoločníci na nebezpečnú púť. Sú odhodlaní nájsť stratené drahokamy a zbaviť svoju krajinu krutovládcu. Ich prvým cieľom budú zlovestné Lesy hrôzovlády.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

The Forests of Silence , 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lesy hrôzovlády. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (48)

Seteh
29.03.2024 4 z 5

Knížka především pro dětské čtenáře. Ale tím nechci v žádném případě říct, že neudělá radost i dospělému. Dospělá už nějakou dobu jsem a jak mě to bavilo! :)) Ale když jsem dočetla poslední stránku, napadlo mě, že kdyby to byla knížka pro starší čtenáře, mohl by se potenciál příběhu o dost víc rozvinout... trochu mne mrzel místy příliš jednoduchý sloh a příliš jednoduché rozhovory, což mi přišlo zvláštně kontrastní k celému příběhu, který je naopak do detailu promyšlený.
Promyšlený příběh, zajímavé postavy, žádné hluché místo, dobrodružství, vtip, hádanky, napětí... tahle fantasy knížka má prostě všechno, co od fantasy žánru čekáte. A určitě bych tohle čtení doporučila dětem, které si cestu ke čtenářství teprve začínají hledat. :)

marketa3815
28.01.2024 5 z 5

Dceři jsme dali k 9. narozeninám a je to trefa do černého. Začetla se okamžitě a nemůže se odtrhnout. Miluje dobrodružné knížky.


luutha
10.03.2023 5 z 5

Čteno v době, kdy jsem docházela na ZŠ a vzpomínám na tuhle knižní sérii velmi ráda. Krásně se četla a příběh nebyl nijak složitý, za to velmi nápaditý s výborně popsanými dobrodružnými akcemi, kdy kniha dokázala upoutat natolik, že se od toho člověk nemohl odtrhnout.
Věřím, že by mě dokázala bavit na hodiny i jako dospělého člověka už jen z toho důvodu, že svět Deltory je prostě pro mě srdcovka.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lesy hrôzovlády v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených614x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených37x
v Knihotéce131x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

zfilmováno

Autorovy další knížky

Emily Rodda (p)
australská, 1948
2004  86%Lesy Hrůzovlády
2009  76%Klíč
2006  84%Jeskyně strachu
2007  87%Dračí hnízdo
2004  87%Jezero prokletí