Dcera bohů přehled

Dcera bohů
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538429/bmid_dcera-bohu-6645088795f6d.jpg 4 35 35

Byla vyvolena bohy, pro ni je však její zlatá krev prokletím. Jednoho dne se Sigrid, mladá léčitelka, shodou nešťastných náhod ocitá na hranici, obviněná z čarodějnictví. Když je však před plameny zachráněna neblaze proslulým králem a odvezena na jeho hrad, smrt jí najednou připadá jako ta lepší varianta. Nemůže utéct, nemůže se mu bránit, když si nárokuje její tělo. Stává se majetkem krále, o kterém se říká, že má srdce z ledu, vržena do víru intrik, falše a nebezpečí. Co když ale není tak bezmocná, jak si všichni myslí? A co když královo srdce taje každým dnem víc a víc?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcera bohů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

LenkaVes
včera 4 z 5

Zaujalo. Netradiční fantasy. Drsná. Ale ubrala bych buď krutostí nebo romantiky. Přišlo mi to nevyvážené. Těším se na další díla autorky.

Moniska2410
10.06.2024 5 z 5

VAROVÁNÍ:
Nevhodné pro čtenáře mladší 18 let.
Obsahuje temná a citlivá témata, násilné a zvrácené scény. Opravdu nedoporučuji knihu citlivějším povahám, kterým by mohlo vadit násilí páchané na ženách.

Hodnocení

Za e-knihu děkuju @solis.nakladatelstvi v rámci #spolupráce

Tento příběh není pro každého, je hodně zvrácený, tajemný a plný tvrdšího sexu.

Upřímně jsem nevěděla do čeho přesně jdu, ale mě se příběh hodně líbil. Na to že je to autorčina první kniha, nemám jí co vytknout. Příběh si mě zaháčkoval od prvních stránek a nepustil dokavaď jsem nepřečetla poslední slovo ,,KONEC".

Sigrid si mě hned získala, na to v jaké době se příběh odehrává, tak si uměla stát za svým a nebála se říct co si myslí. Bohužel nejen její prořízla pusa jí dostala do potíží a když už měla za vše pykat, objevil se král.

Král Egil byl učiněné zlo, krutý a nemilosrdný. Každý mu šel z cesty, ale Sigrid né, ona si umanula, že krále změní. Jen né vždy jde vše tak, jak si usmyslíme.

Připravte se na pořádně krutou a temnou jízdu a i když si občas budete říkat, že to už krutější být nemůže, autorka vás vyvede z omylu. Ale pokavaď máte rádi zvrácené příběhy, budete to milovat, stejně jako já.

A věřte, že nad každým mrakem se skrývá slunce.

,,Jsi moje prokletí, víš to?
Nenávidím tě. Nenávidím tě od
našeho prvního setkání, ale přesto mi něco bráni se tě zbavit, nechat tě byt."

Víc vám prozrazovat nebudu, ať nepřijdete o ten požitek při čtení.


Katebe
04.06.2024 5 z 5

Dcera bohů, jestli toto je prvotina autorky, tak už se moc těším na další knihy.
Miluji kontroverzní knihy, které rozdmýchávají emoce a rozdělují čtenáře na dva tábory. Toto se opravdu povedlo. Romantické duše by se do toho neměly vůbec pouštět. Pro ty, co milují dark romance, které jsou opravdu zvrácené a nemorální, s nádechem fantasy, nooo...šup do toho.
Narovinu musím uznat, že chování krále bylo více než za hranou. S tím, co všechno provedl Sigrid, jsem téměř nevěřila v dobrý konec a pokud by měl být dobrý, tak jsem čekala, že se z naší dvoky stane trojka a našeho zrůdného krále nahradí hrdina.
Za mne je odepření svobodné vůle jeden z největších prohřešků. A tato kniha toho byla plná - znásilnění, bití, ponižování, otroctví. A přesto jsem knihu přečetla za jeden den a její děj mi zůstane v hlavě na dlouho. Takový má být efekt přečtených knih. Spoustu knih vypustím z hlavy hned po poslední stránce, tato tam nějakou dobu zůstane. Pokud by se autorka měla posuzovat jen dle toho, jak se nám zapíše do hlavy, tak toto je zásah do černého.
Abych ale jen neopěvovala knihu a její zvrácenost, tak musím vytknout i pár nedokonalostí. Kniha se jeví jako fantasy, ale zejména potenciál Sigrid a jejích schopností je výrazně nevyužit. Námět bohů je jen okrajově zařazen do děje a to je taky škoda. Nemluvě o tom, že je Sigrid dcera bohů, ale její původ není vysvětlen.
Dávám plný počet hvězd. Zejména díky čtivosti, neotřelému námětu a schopnoti knihy rozdmýchat emoce a otřást člověkem do morku kostí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dcera bohů v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených39x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce48x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

2024  85%Dcera bohů