Dcery pana Darcyho přehled

Dcery pana Darcyho https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404479/bmid_dcery-pana-darcyho-2Pj-404479.jpg 4 173 173

Darcyovi série

1. díl >

Nejoblíbenější román anglické klasické literatury, Pýcha a předsudek Jane Austenové, končí – jak jinak – svatbou. Vděční čtenáři, sdružení v literárních společnostech, často o jeho příběhu iniciativně přemýšlejí: „Jak to bylo dál? Žila Elizabeth se svým Darcym opravdu pak šťastně až do smrti?“ A tu se chápe pera současná britská spisovatelka Elizabeth Astonová, přikouzlí Darcyovým početnou rodinu a mapuje osudy jejích členů. Ocitáme se pak v Londýně roku 1818. V Evropě po Napoleonovi vládne znovu mír, nastává jiná doba, staré konvence ustupují odvážným myšlenkám nového století. Do města, kde právě začíná tradiční jarní společenská sezóna, přijíždí z venkovského panství k příbuzným pět mladých Darcyových dcer. Jak obstojí ve víru plesů, návštěv, nových známostí, ve spleti intrik, klevet a nezvyklých složitých vztahů, když rodiče dlí v cizině a oporu je třeba hledat hlavně ve vlastním rozumu a citu? Na světě už existuje několik tisíc napodobitelů a pokračovatelů Jane Austenové, ale jediné Elizabeth Astonové (nomen omen) se dostalo kritického uznání – a to právě za její román Dcery pana Darcyho, jenž se stal rovněž světovým bestsellerem.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: ekniha , Leda
Originální název:

Mr. Darcy´s Daughters , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcery pana Darcyho. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

101evca
14.10.2023 1 z 5

Tuto knihu jsem četla jen proto, že v domě na několik hodin vypadla elektřina a já neměla, co dělat. Podle mě to nebyla dobrá volba. Kniha nemá s Jane Austen nic společného. Austenová znala lidskou povahu, byla skvělý pozorovatel každodenního života a hlavně interakcí mezi lidmi. Nadto uměla všechno toto ukázat čtenáři s humorem i s hlubší myšlenkou. Astonová prostě vzala postavy z knihy, velice nepřirozeně je upravila podle své potřeby, a až skoro směšně se pokusila imitovat hlavní dějovou linku z Pýchy a předsudku. Jak tato kniha může být chápana jako ctihodné pokračování?

miky103
22.06.2023 1 z 5

Já jsem byla zklamaná. Austenovou miluju ve všech formách a provedeních a tohle jí teda nesahalo ani po kotníky. Postavy naprosto ploché a nelogické, děj neskutečně plytký, a když náhodou ne, tak jen proto, že autorka vykradla některou z původních austenovských zápletek. Ani stín nějaké hlubší myšlenky.


Fialka78
07.04.2022 4 z 5

Připadalo mi, že čtu opravdu Jane Austen. Čtivé, zábavné, propracované líčení postav.. Postav a jmen zde bylo docela hodně, chvílemi jsem se ztrácela a musela jsem se v knize vracet, abych se zorientovala kdo je kdo. Určitě si přečtu i další knihy této autorky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dcery pana Darcyho v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených253x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených8x
v Knihotéce182x
v Chystám se číst87x
v Chci si koupit10x