Dáma v Orient Expresse přehled

Dáma v Orient Expresse https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417297/bmid_dama-v-orient-expresse-1w2-417297.jpg 4 85 85

Dúfajúc, že po stroskotanom manželstve začne odznova, sa Agatha Christie rozhodne pod falošným menom nastúpiť do Orient Expressu. Lenže na rozdiel od známeho detektíva Hercula Poirota ona nevie až tak šikovne odhaľovať záhady, na ktoré počas cesty narazí. Agatha však nie je jediná vo vlaku, kto skrýva tajomstvo. Jej spolucestujúca Katharine Keeling sa tiež sklamala v manželstve, ktoré sa skončilo tragicky. Trojlístok dám dopĺňa čerstvo vydatá Nancy Nelsonová, ktorá pod srdcom nosí dieťa iného muža. Každá zo žien sa snaží utajiť svoju minulosť pred ostatnými, no ako sa vlak blíži k Blízkemu Východu, osudy a príbehy žien sa nečakane rozvíjajú a prekvapivo prelínajú. Kniha Dáma v Orient Expresse je príbehom plným napätia a emócií o spoločne prežívanej bolesti a sile tajomstiev, ktorý vám zoberie dych.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

The Woman on the Orient Express , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dáma v Orient Expresse. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

evca7271
29.10.2023 4 z 5

Kniha se mě velice líbila,jen škoda,že jsem na knihu měla méně času.

Marika Vanova
09.09.2022 4 z 5

Příběh o třech ženách, jejichž životy se střetly ve slavném Orient Expresu se četl dobře, ale ne nejlíp. Ze začátku, než jsem pochopila, jak se ty ženy prolínají, jsem v tom měla trochu guláš, ale pak si to sedlo.


alekis
14.07.2022 5 z 5

SPOILER
Tři dámy se setkávají v Orient expresu... Nastoupily do proslaveného vlaku každá s nějakým úmyslem. Autorka vše rozkrývá pomalu. A tak se začátek příběhu, než se nám dostane vysvětlení, dost vleče. Až později se děj zdramatizuje, objeví se romantická linka, narodí se dítě, beduínský šejk zastřelí necitelného manžela... Atd.
Přes mnohé peripetie příběh dopadne vcelku šťastně. Vezmou se. Spisovatelka Agatha Christie a o čtrnáct let mladší archeolog Max Mallowan. Až na ten lehce rozvleklý začátek se to opravdu dobře čte.
Většina příběhu je fiktivní. To v závěru autorka potvrzuje. Ale je to jeden obrázek ze života velké spisovatelky, který je možné si v mysli představit a rozvinout.
Skutečností je, že s prvním manželem měla ACH problematický život a rozvod určitě pro ni nebyl snadný. Bulvár měl celebrity v hrsti tehdy jako teď. Podle mě pro ni její druhé manželství s archeologem MM a cestování po jeho boku na starověká naleziště muselo být inspirující, dobrodružné, zajímavé. Doufám, že si to užívala a díky tomu vznikla také spousta jejích detektivek z exotických prostředí.
Přemýšlela jsem, že přes dost značný věkový rozdíl se tito dva lidé vzali a prožili spolu pravděpodobně docela šťastných 30 let. Na většině fotografií je spisovatelka zachycena již jako starší dáma, ale na pár obrázcích z mladších let je vidět, že to byla půvabná bytost... a navíc tehdy už dost známá autorka detektivek. No nekup to, Maxi :-)!
Musím si rozhodně přečíst životopis ACH.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (44. týden)

27.10.2019


Knižní novinky (42. týden)

14.10.2019


Knihománie odstartovala...

27.10.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dáma v Orient Expresse v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených120x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených4x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst80x
v Chci si koupit16x