Dáma s veverkou přehled

Dáma s veverkou https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366165/bmid_dama-s-veverkou-fwv-366165.jpg 3 40 40

Veblen je mladá žena s bohatou fantazií, amatérská překladatelka a svobodný duch v tom pravém slova smyslu. Paul je ambiciózní, nadaný neurolog, který právě objevil způsob, jak napomoci léčbě traumatických poranění mozku ve válečné vřavě. Potkají se, zamilují, zasnoubí. Tohle by mohl být konec, jenže tady to teprve začíná. Od randění k manželství vede dlouhá a mnohdy obtížná cesta. Plánování společného života má i svou odvrácenou stránku, najednou se začnou vynořovat i dosud přehlížené rozpory, oba zjišťují, že ten druhý si představuje budoucnost trochu jinak, že bude třeba nucen přistupovat na kompromisy, že všechno není tak růžové, jak si původně představovali. Navíc je tu jejich poněkud dysfunkční rodinné zázemí: Veblenina narcistní, hypochondrická matka a otec žijící v psychiatrickém ústavu i Paulovi hippie rodiče. A aby toho nebylo málo, vstupuje do děje i krásná dědička farmaceutické firmy, lákavá smlouva s ministerstvem obrany a jedna zvědavá, inteligentní a nadmíru charismatická veverka. Nechá se Paul zlákat příslibem slávy a bohatství? Nezjistí Veblen, že u ní převládly city k někomu – nebo něčemu – jinému? Kde začíná a kde končí naše rodina? A co si vlastně opravdu myslí ta veverka? Elizabeth McKenzieová přináší svěží a vtipný pohled na svět, ve kterém žijeme, a odhaluje, co si dnes vlastně představujeme pod pojmem láska.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dáma s veverkou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Knihomolovkyně
02.12.2021 4 z 5

Originální příběh, ale často obalen zbytečnými pasážemi. Někdy mě děj naprosto pohltil a někdy zase poněkud nudil. Na přečtení je potřeba trpělivost, děj neplyne úplně svižně, nicméně tuto knihu považuju za zajímavou.

sicilia14
16.01.2021 2 z 5

Tazko popisatelna kniha. Stale sa neviem rozhodnut. Boli tam kusky na zamyslenie, ale prislo mi to velmi nerealne, potrhle, tazko uveritelna kombinacia rodinnych osudov. A zaver bola uplna ruzova kniznica. Fakt neviem.


Lu_books
30.12.2020 3 z 5

Z téhle knížky mám rozporuplné pocity. Byly chvíle, kdy mě neskutečně bavila, ale taky chvíle, kdy jsem si říkala, co je to za slátaninu. Hodně mi vadily dialogy, měly být vážně takhle podivně zmatené? Plusem zase je, že jsem až do poslední stránky netušila, jak se věci vyvrbí, upřímně jsem pořád čekala nějakou katastrofu (možný SPOILER: nějakou pořádnou katastrofu mezi hlavními hrdiny, ne tu podivnou shodu náhod, ve kterou děj vyústil a všechno bylo najednou růžové...).
Každopádně otázka, která mě straší už od dob, kdy jsem chodila na hodiny logiky - a Veblen mi ji připomněla - zní: obcházíme veverku na stromě, nebo ne? :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dáma s veverkou v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě9x
v Knihotéce59x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x