Cranford: Cranfordské dámy přehled

Cranford: Cranfordské dámy https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338473/bmid_cranford-cranfordske-damy-8b0-338473.jpg 4 37 37

Cranford série

< 1. díl >

Jemné dámy z Cranfordu žijí své poklidné životy, nečekají, že se bude cokoli dít, a dodržují svá poněkud výstřední pravidla. Ale samozřejmě, že život zasahuje těmi nanejvýš neobvyklými způsoby... Cranford je nejznámější a nejkouzelnější z novel Elizabeth Gaskellové, vtipné a dojemné klasické dílo, které si zaslouží být přečteno. Po prvním dílu nazvaném Cranfordské dámy budou následovat příběhy Milady Ludlowová a Zpovědi pana Harrisona.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , XYZ (ČR)
Originální název:

Cranford , 1851


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cranford: Cranfordské dámy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Šárkaxx
16.04.2021

Trochu mi to připomnělo Kroniku Picwickova klubu v tom smyslu, že jsou to drobné příběhy několika hlavních hrdinek, ale na rozdíl od mužských, tady jsou ženské protagonistky. Spíš povidkový styl, milé, ale jinak mě kniha moc nezaujala.

tygřík2
12.11.2019 3 z 5

Takové miloučké povídání o dámách, jež se nám dnes mohou jevit jako pošetilé. Ony se se však chovaly podle tehdejších, na dnešní dobu mnohdy nepochopitelných, pravidel. Jen to trochu moc řešily a připadaly si dokonale vychované. (Člověku je jich někdy až líto.) A paní spisovatelka si z nich dělá laskavou legraci. Seriál na motivy této knížky je, řekla bych, životnější.


Svabik
15.04.2018 odpad!

Nejnudnější kniha, kterou jsem kdy četla. Žádný děj, žádná pointa. Koupila jsem knihu po zahlédnutí části seriálu, myslela jsem, že si oddychnu u knihy typu Jane Austenová, ale byla jsem zklamaná a jen z puntičkářství jsem ji dočetla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cranford: Cranfordské dámy v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených46x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x