Jen jedna bude královnou přehled

Jen jedna bude královnou https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/287300/mid_jen-jedna-bude-kralovnou-7s4-287300.jpg 4 55 55

Isabela a Anna z Warvicku byly dvě sestry, které vlastní otec postavil proti sobě. Tak toužil, aby jeho rod vládl Anglii, že mu nebylo líto své dcery obětovat. A jeho sen se splnil. Anna využije svých půvabů, provdá se za Richarda III. a stane se královnou. Můžeme jen hádat, zda Richarda skutečně milovala a zda byl Richard tak ukrutný, jak ho líčí dějiny…... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

The Kingmaker´s Daughter , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jen jedna bude královnou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

LenkaKa
23.05.2022 2 z 5

Za mě tedy nic moc. Číst se to dá, ale četla jsem mnohem lepší knihy:)

VendulaB
13.12.2021 5 z 5

Skvělý a čtivý historický román, čtenářsky nepříliš náročný. Skvělá oddechovka, přitom si však příběh zachoval dostatečnou historickou přesnost. Člověku se až nechce věřit, že osudy hlavních hrdinou skutečně víceméně odpovídají skutečnosti. (nemohu si odpustit poznámku, že vzhled obálky je naprosto strašný a celou knihu hrozně shazuje)


lost.in.books
05.01.2021 4 z 5

Hodnocení: knihy od této autorky mám moc ráda , ani tato nebyla špatná a celkem mě i bavila- historické romány -to je moje . Na to že se jednalo o historický román, tak byla kniha napsána srozumitelným a ne zbytečně složitým jazykem.
Byly zde jisté pasáže, které nebyly tak čtivé a někdy jsem raději projížděla Instagram, ale jakmile jsem se dostala k 2. půlce , tak se zde již vyskytovala větší akce a napětí a knihu jsem přečetla za 4 dny -samozřejmě s přestávkami . U historických knih mám většinou problém s tím si zapamatovat všechny postavy a jejich příbuzenské vztahy,ani tato kniha nebyla výjimkou a někdy jsem v tom měla chaos -kdo je na čí straně, kdo ke komu pratří atd. - snad mě chápete co tím myslím . Jinak mi byla nesympatická postava Isabely a naopak jsem si velice oblíbila Annu z Wavricku ,ostatní postavy mi byly vcelku lhostejné .
Vyskytovaly se zde různé zvraty a tím více mě celá kniha bavila ,nemohu říci ,že jsem knihu doslova hltala, ale v rámci možností byla fajn. Od autorky jsem už četla lepší kousky ,ale nemohu říci,že by mě kniha nudila.
Pokud máte rádi historické romány a zajímáte se o historii ,tak si knihu klidně přečtěte

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jen jedna bude královnou v seznamech

v Přečtených79x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce109x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech3x