Chlad přehled

Chlad https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469387/bmid_chlad-O8M-469387.jpg 3 71 71

V odlehlé severní části státu New York leží uprostřed stařičkých lesů pod temnou, nehybnou hladinou Chilewaukeeské přehrady zatopené městečko. Před sto lety bylo zničeno v zájmu vyššího dobra: aby měly miliony lidí žijících na jihu dostatek vody. Nebo tak to alespoň v té době tvrdili politici z Manhattanu. Místní rodiny byly donuceny opustit svou půdu, ale nepřestěhovaly se daleko a některé se nepřestěhovaly vůbec… Nyní se hlásí o slovo důsledky lidské arogance. Odborník, který má za úkol provést inspekci desítky let zanedbávané hráze, se stane svědkem záhadných jevů. Jak se ukazuje, obyvatelé městečka se nenechali ze svého domova vystrnadit bez boje a hodlají v něm pokračovat. Teď nastal čas, aby temné proroctví dosáhlo svého naplnění, a všichni, kdo nezapomněli, si pokládají otázku: kdo to bude teď? Protože z hlubin neúprosně stoupajících temných vod zaznívá volání po další oběti…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

The Chill , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chlad. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

Margarett_Lindd
31.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Kdybych tuhle knihu nedostala, tak bych si ji nejspíš nevybrala. Ale nakonec jsem za ni ráda.
Katastrofický děj v podobě protržené přehrady a následného zatopení městečka se stovkami mrtvých pod ní je až děsivě perfektně vykreslený. Myslím, že autor dokáže skvele vykreslit atmosféru příběhu Až z toho člověka mrazí, jak stačí pouhých pár minut ke katastrofě děsivých rozměrů. Kdo nezažil, tak si těžko dokáže takovou realitu stoprocentně představit. Včetně mě.
Snad jen zápletka v podobě pomstychtivých duchů nebyla úplně nutná, ale vlastně mi vůbec nevadila.

Ownkai
18.02.2024 3 z 5

Námět knihy opravdu zajímavý a první polovina se četla jedním dechem, pak ale přišel obrat, děj začal být neskutečně rozvleklý, dialogy a vnitřní monology se pořád opakovaly a posledních pár desítek stran už nešlo než přeskakovat. Z původního nadšení se stalo zklamání.


HH77
17.01.2024 3 z 5

Knize dávám 3 hvězdičky. Námět skvělý, propracovani již méně. Chvílemi byla kniha velmi zajímavá, chvílemi nudná tak, že jsem ji nechtěla dočíst. Klidně mohla mít o něco méně stránek.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (9. týden)

28.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chlad v seznamech

v Přečtených94x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených1x
v Knihotéce112x
v Chystám se číst110x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech2x