Chce to dva přehled

Chce to dva https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512676/bmid_chce-to-dva-q7w-512676.jpeg 3 28 28

Jediné, co Clem těší, je jízda na kolečkových bruslích. Její práce v londýnském obchůdku je v ohrožení, bývalý přítel chce být její nejlepší kamarád, soused si vymohl soudní zákaz volného pohybu jejího psa a rodiče uprchli ze země a nechali jí na krku své dluhy. Když zjistí, že ještě ke všemu někdo ukradl její identitu a vydává se za ni, je naštvaná a rozhodne se svou dvojnici vypátrat za každou cenu. Vrhne se proto do bláznivé honby za spravedlností, která zahrnuje i docela okouzlujícího detektiva, který se zdá být neobvykle zaujatý nejen tímto zapeklitým případem, ale hlavně Clem samotnou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chce to dva. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

veverrka11
21.01.2024 2 z 5

S touto knížkou jsem měla menší problém - slibuje nenáročnou oddechovou detektivku strihnutou romantikou, jenže... Člověk dostane splacane naivní cosi, kde se z hlavní hrdinky stává střídavě plačka a superdetektiv.

Navíc má mít v knížce velký prostor humor, který tu zoufale chyběl, vtipná byla spíše naivita hrdinky a nesmyslnost jejího jednání.

Hlavní hrdinka je až zoufale nudná, tedy až na její zajímavý koníček, který ale v ději zaujímá poměrně málo prostoru, a Karlíka Bucketa, který mi byl asi nejsympatičtější postavou.

Romantická linka také nebyla úplně zdařile napsaná a dalo se jí jen těžko věřit. Vzplanula z ničeho nic a stejně rychle z ní skoro sešlo.

Celkově se kniha četla poměrně těžce a děj se pořádně rozjede až v poslední třetině. S rozjetejsim dějem ale přichází i mnohem více nesmyslností v ději, pripitomelost jednání hlavní hrdinky a měknutí mozku vyšetřujícího detektiva.

Za sebe nemohu knihu úplně doporučit. Maximálně někomu, kdo si chce přečíst knihu s naivní hlavní hrdinkou.

Čenichnaknihy
29.07.2023 3 z 5

Pes na obálce, slibovaná romantika střižená detektivkou, to rozhodně stálo za zkoušku. Ale vždycky se podle obalu netrefíte do svého vkusu, že?

Hlavní hrdinka Clem, která má doma velké hlučné psisko, co otravuje sousedy, se stane obětí krádeže identity. Pořádně jí to naštve a chce zlodějku vypátrat sama. K tomu se jí připlete do cesty šarmantní detektiv.

Zápletka by ještě nebyla tak zlá, kdyby se autorka nepouštěla do těžko uvěřitelných situací a chování postav. Vyšetřování Clem je naivní, až hloupé. A že by čtenářovo srdce zaplesalo nad romantickou linkou, to se také říct nedá.

Ale i tak má knížka svižné tempo a dá se přečíst velmi rychle. Pokud patříte mezi fanoušky young adult literatury a čas od času zatoužíte po něčem, co se čte dobře, rychle a vůbec nevadí, že na konci ve vás nic moc nezůstane, zkuste to, třeba to bude vaše gusto.


luky123
26.07.2023 4 z 5

Podle recenzí jsem čekala, že to bude nějaká slátanina a chtěla jsem knížku jenom rychle prolistovat, ale vlastně se mi moc líbila. Detektivní zápletka sice chvílemi opravdu byla trochu nelogická, taky jsem myslela, že tam té romantiky bude trošku víc, ale bylo to takové milé a příjemné čtení a rychle to odsejpalo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chce to dva v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených30x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit2x

Autorovy knížky

2023  62%Chce to dva