Cesta kolem světa v 80 vlacích přehled

Cesta kolem světa v 80 vlacích
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443808/bmid_cesta-kolem-sveta-v-80-vlacich-W58-443808.jpg 3 17 17

Když Monisha oznámila svůj záměr absolvovat cestu kolem světa v 80 vlacích, všichni si jen klepali na čelo. Přesto netrvalo dlouho a ona skutečně hodila batoh na záda, vzala za ruku svého snoubence Jema a vydala se na pečlivě naplánovanou pouť po kolejích čítající více než 70 000 kilometrů z jednoho konce světa na druhý a zase zpátky. Během sedmi měsíců jim za okénkem ubíhaly tak rozdílné kraje jako Mongolsko, Kanada, Čína, Japonsko, Kazachstán, Rusko, Amerika, a dokonce se odvážili i do Severní Koreje. Projeli se po Transsibiřské magistrále, luxusním Orient Expresem, japonskými rychlovlaky, ale také ušmudlanými lokálkami. Potkali spoustu zábavných, svérázných a milých pasažérů, s nimiž si směňovali jídlo i životní příběhy. Monisha Rajeshová, novinářka působící mimo jiné v denících _The Guardian _či _The New York Times_, o svém putování vypráví tak, že si tu každý najde svoje. Bizarní i komické zážitky z vlaků střídá poetický popis krajiny nebo hekticky pulsujících velkoměst, nechybí společensko-politický kontext, historické vsuvky a vtipné komentáře. Po přečtení dostane každý chuť sbalit si svých pět švestek a nasednout do prvního dálkového expresu.... celý text

Literatura světová Cestopisy a místopisy
Vydáno: ekniha , Mladá fronta
Originální název:

Around the World in 80 Trains , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta kolem světa v 80 vlacích. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Alena_S
16.02.2021 4 z 5

Takový zajímavý slepenec cestování a úvah. Co jiného taky chcete dělat víc než půl roku ve vlaku.
Jasně, že nevyčítám autorce, že ten svět nestihli celý, ale pak bych volila buď jiný název, nebo jiný přístup, než toto: "Tady mě to neba, popojedem, a Evropa vůbec nestojí za řeč, tu vynecháme úplně."
A toto: "Prý tu je bída, ale jé, někdo se na mě usmál, tak se tu asi nemají tak špatně. Vidíte? Všichni kromě mě vám lžou."
Ale stojí za přečtení, proto dám 4 pokrytecké hvězdičky.

Nikol92
17.09.2020 5 z 5

Jeden z nejpůsobivějších cestopisů, co jsem zatím četla. Mělo to své kouzlo a psaný projev autorky byl čtivý. Skvělá kniha.


jana4920
17.02.2020 2 z 5

Cestování vlakem miluji, ale při čtení této knihy mi začínalo dost lézt na nervy. Nudné popisy krajiny střídané v podstatě deníkovými záznamy. Abych to shrnula ani jednou jsem při čtení neměla pocit, že tu knihu nechci odložit než přečtu ještě aspoň jednu stránku.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesta kolem světa v 80 vlacích v seznamech

v Přečtených23x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce34x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit6x