Cesta : čo nás môžu naučiť čínski filozofi o umení života přehled

Cesta : čo nás môžu naučiť čínski filozofi o umení života
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524072/bmid_cesta-co-nas-mozu-naucit-cinski-fil-65254277c5413.jpg 4 7 7

Kniha od harvardského profesora Michaela Puetta a Christine Gross-Loh predstavuje nový zaujímavý pohľad na starú čínsku filozofiu. Svojim spracovaním zameraným na využitie myšlienok tradičných čínskych filozofov v dnešnej dobe sa nám doslova dostáva pod kožu. Na stránkach knižky pred nami ožívajú rozličné pohľady na svet a tým aj naše súčasné vnímanie sveta dostáva nový rozmer. Stáva sa jedným z mnohých pohľadov a postupne zisťujeme, ako ho môžeme zmeniť, pretvoriť, kultivovať či vylepšiť. Nie však v abstraktnej rovine, ale v úplne konkrétnych situáciách nášho všedného života v okruhu našich blízkych a ľudí, s ktorými sa stretávame. A je len na každom z nás, ako a či tieto myšlienky prijme, nechá ich pozmeniť svoje vnímanie reality a prejde tak transformáciou svojej osobnosti. Konfuciov výrok v úvode knižky vraví: Nie cesta rozširuje ľudí, to ľudia rozširujú cestu. A presne tak to je s čítaním tejto knihy.... celý text

Literatura naučná Filozofie
Vydáno: , Noxi
Originální název:

The Path , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta : čo nás môžu naučiť čínski filozofi o umení života. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

jaroslav2822
02.08.2018 5 z 5

Objevil jsme tuhle knihu v Levných knihách za pár šupů, ale její hodnota pro mne je velká. Na smysluplných příkladech popisuje autor čínský myšlenkový přístup k životu, ukazuje jak pomocí ritualizovaného chování obstát v proměnlivém světě. Pokud Vás zajímá čínský filozofie a metafyzika tohle je další kniha kterou byste měli přečíst.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesta : čo nás môžu naučiť čínski filozofi o umení života v seznamech

v Přečtených12x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

čínská filozofie

Autoři knihy

Michael Puett
americká, 1964