Cena mého života přehled

Cena mého života https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68089/bmid_cena-meho-zivota-oh6-68089.png 5 120 120

Rodina slavného fotbalisty si ji adoptovala jako domácí otrokyni. Tina se narodila na chudém předměstí bývalé nigerijské metropole. Maminka jí umřela při porodu dalšího sourozence a s novou macechou si nepadly do oka. Dívka sní o tom, že uteče z domu, a její přání se v podstatě splní, když ji otec jako dvanáctiletou prodá slavnému fotbalovému hráči do Paříže. Tina nemůže tušit, že tím se jí otevírá cesta do pekel.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Příběhy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Ma vie a un prix , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cena mého života. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

jana-cisarova
22.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Velice smutná a působivá kniha o dívce, kterou si koupila jako otrokyni rodina slavného fotbalisty. Dětství prožila v Nigérii v rodině s láskyplnými rodiči a sourozenci. Po porodu sourozence ztratila maminku. Otec si brzy přivedl novou ženu, rovněž s dětmi. Machecha ji neměla ráda a konflikty narůstaly.
Otci bylo nabídnuto, aby Tinu svěřil do péče rodině Okparových, kteří ji chtěli adoptovat a odvézt do Francie. Tina se moc bránila, ale nepomohlo jí to. Byla odvezena do Paříže, kde ji čekalo ponížení, nucené práce v domácnosti, nedovolili jí chodit do školy, později byla otcem zneužívána a znásilňována a od matky bita a mučena.
Knihu jsem přečetla rychle, ale byla jsem znechucená podmínkami, do jakých se malá dívka dostala. Její životní příběh je k pláči, když si uvědomím, že stejný osud potkává i v dnešní moderní době tisíce dětí ze zemí třetího světa. Nikde nemají zastání, jejich majitelé a mučitelé je na svobodu nepustí.
Tina se nakonec s pomocí dobrých a laskavých lidí osvobodila, splnil se jí sen, aby žila život normální dívky, ale noční můra z jejího života v pekle rodiny Okparových, v ní navždy zůstala.

lalela
22.12.2022 4 z 5

Člověk se až diví, čeho je čeho jsou lidé schopní. Lidé žijící ve vyspělé zemi si zotročí malou holčičku, kterou jim dá v dobré víře její otec, že se v Evropě bude mít lépe. Ano, měla by se lépe, kdyby ji brali jako součást rodiny, kdyby ji nebili, kdyby ji neponižovali, kdyby kdyby kdyby. Sama v sobě musela najít obrovskou vůli a vzepřít se. Ale je smutné, co jsem četla v doslovu knihy. V Evropě je takových dětských otroků a otrokyň hodně, a stále se to děje.


Lenuška69
06.12.2022 4 z 5

Knihu jsem četla se slzami v očích, nesnáším knihy o týrání žen, dětí nebo zvířat. Ale na druhou stranu mě přitahují takovéto příběhy, protože jsem i já zažila týrání. Tyto knihy mě pomáhají se přes to přenést vědomím, že nejsem na to sama.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cena mého života v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených181x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených9x
v Knihotéce79x
v Chystám se číst85x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech4x