Čekám, až mě vyslechnete: Vzpomínky přehled

Čekám, až mě vyslechnete: Vzpomínky
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244094/bmid_cekam-az-me-vyslechnete-vzpominky-244094.jpg 4 47 47

Američanka Amanda Knoxová byla roku 2009 v italské Perugii uznána vinnou z vraždy své spolubydlící Meredith Kercherové. Roku 2011 byl tento rozsudek v odvolacím řízení zrušen a Amanda zproštěna viny. V březnu 2013 zrušil italský kasační soud verdikt odvolacího soudu a nařídil obnovení procesu. Kniha Čekám, až mě vyslechnete je osobní zpovědí mladé naivní ženy, která odjela do zahraničí splnit si svůj velký sen o studiu v Evropě a vrátila se po čtyřech letech vazby jako úplně jiný člověk. 22. září 2011 Nejdražší maminko, mám tě moc ráda. Tenhle dopis ti píšu pro případ, že přijedeš domů a já tam nebudu a nepřečtu si ho s tebou. Pro případ, že prohrajeme a já se ještě dlouho nevrátím domů. Chci ti říct, že jsem v pořádku. Mám tě ráda a vím, že ty mě taky. Jsem v pořádku, protože uvnitř jsem stále naživu. Slibuju. A chci, abys zůstala uvnitř naživu i ty. Hlouposti, které nemůžeme kontrolovat a ubližují nám, nás ale zároveň posilují a dávají nám příležitost naučit se přežít, zesílit a být chytřejší a lepší. Jen my víme, jak jsou pro nás naše životy důležité, a musíme se snažit vytěžit z každé chvíle co nejvíc, ať už jsme kdekoliv. Přemýšlela jsem, jak naplnit svůj život, a byla bych ráda, kdybys ani ty nezapomněla, co pro tebe dělá život životem. Neztrať se – neztrať sebe samu. Čti, chod ven, piš, tancuj a dýchej, protože já budu dělat totéž. Zítra se uvidíme u soudu. Jsem připravená. Budu dávat pozor a přemýšlet, co nakonec řeknu. Jakmile bude po všem (a ty dostaneš tenhle dopis), musíš mi dát vědět, jaký to na tebe dělalo dojem. Nemůžu se dočkat, až tě uvidím. Mám tě moc ráda. Obejmi za mě Omu. S láskou navždy,... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čekám, až mě vyslechnete: Vzpomínky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Nofar197
17.03.2023 4 z 5

Mladá Američanka Amanda odjíždí na univerzitu v Perugii : Plní si tak svůj dávný sen o studiu v zahraničí. Když však v domě, který obývá společně s několika dalšími mladými ženami, dojde k vraždě její britské spolubydlící, její pobyt se díky neschopnosti italské policie a justice mění v noční můru....
Můj názor na knihu je, že byla napsána celkem dobře, autorka popsala velice zajímavě napr. svůj čtyřletý pobyt v italské věznici. Amanda Foxová jako člověk vzbuzuje rozporuplné pocity. Nemyslím si, že by byla vrazedkyni, to ne, jen jsem se při čtení ptala sama sebe, jestli je tak naivní, nebo s odpuštěním pitomá.. ..

Monni
02.03.2022

Určitě knihu nebudu hodnotit hvězdičkami. Ani vlatně nevím, jak bych to těmi hvězdami ohodnotila a podle jakých kritérií. Takže bych řekla jen svůj názor na knihu, na dívku a na případ.

Podle mě je ta holka vyčuraná a manipulativní. To je jedna věc a pokud není, tak bych řekla, že je asi mentálně trochu někde jinde. Každopádně je vypočítava. Řekla bych, že knihu využila aby ze sebe udělala velikou chudinku, stejně jako spousta jiných vězňů. Možná i trochu byla. Myslím si, že to asi přímo neudělala, ale řekla bych, že věděla víc než říkala. Zarazilo mě, že například v koupelně nepoznala, že je na koberečku krvavá šlapota a popsala to jako flek i když šlo jasně poznat, že je to otisk nohy. A s drogama si taky myslím, že to nebylo jen tak a nebyla tam jen marihuana. Jako některé věci jí nesedí ani v knize.

Mohlo to dopadnout jinak, kdyby policie dělala svou práci tak, jak má. Při jejich postupech jsem si hodně klepala na čelo.

Řekla bych, že se holka snaží na svojí můle/štěstí (říkejte tomu jak chcete) vydělat peníze.

Nejvíc mě pobavilo, jak chudinka vybírala peníze od ,,fanoušků" aby mohla mít svatbu a přitom už nějakou dobu vdaná byla :D :D. Prostě Foxy Knoxy hadra :D

Závěrem bych řekla, že si na knihu musí udělat každý svůj názor a že něco jiného je přečíst jen knihu a něco jiného zase je si ke knize dohledat ještě i jiné zdroje.


Nikusscha
27.05.2017 5 z 5

Kniha byla hodně drsná. To co si autorka prožila bylo otřesné. Věřím, že nic z toho nespáchala. Věřím v její nevinu. Její příběh je opravdu silný.Stojí za přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Čekám, až mě vyslechnete

25.03.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čekám, až mě vyslechnete: Vzpomínky v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených63x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených5x
v Knihotéce67x
v Chystám se číst69x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

Amanda Knox
americká, 1987
2015  81%Čekám, až mě vyslechnete