Pochybnost přehled

Pochybnost https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372371/bmid_pochybnost-XbJ-372371.jpg 4 80 80

Caroline Audenová série

1. díl

ČÍM VÍC SE SNAŽÍ O SPRAVEDLNOST, TÍM VÍC SE VZDALUJE OD ZÁKONA… Caroline Audenová získá práci ve špičkové právní kanceláři v Los Angeles a je nadšená z nové výzvy – a vděčná za to, že může zapomenout na svou temnou minulost počítačové hackerky. Její nový šéf ji pověří úkolem zjistit, jestli oblíbená geneticky modifikovaná potravina nezpůsobuje u lidí selhání ledvin. Caroline nemá udělat nic víc než prozkoumat podklady a seznámit nadřízené s tím, co zjistila, jenže její technické dovednosti a intuice ji zavedou mnohem dál, než původně zamýšlela. Když začne tušit, že by mohla existovat souvislost mezi smrtí uznávaného vědce a netransparentním biotechnologickým gigantem, hlasitě se ozve proti zjevné křivdě a brzy se sama ocitne na mušce. Čas se krátí a tisíce životů jsou v ohrožení... včetně toho jejího. Teď musí tahle nezkušená začínající právnička s problematickou minulostí a zálibou v hackerství prokázat, že firma s majetkem v řádu miliard dolarů způsobila smrt tisíců lidí – než dostanou i ji samotnou.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Doubt , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pochybnost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

Miro67
24.09.2022 3 z 5

Něco tomu chybělo (možná i něco víc). Námět dobrý, zpracování pokulhává. Caroline je věčně v časovém presu, vždy chybí pár minut, ale ona to zvládne. Na případu pracují i renomovaní právníci, ti však dělají školské chyby. Caroline to však zvládne.
A druhá věc, v případě Super Sojy jde o produkt, který prakticky zabíjí. Ale důkazní studie jsou "k ničemu", pokud nebudou soudu dodány do určité vteřiny? Opravdu tak funguje právo v USA?

Berny
31.08.2021 3 z 5

Někde v půlce knihy (myslím) hlavní hrdinka zapomene kufr v taxíku, když pospíchá do soudní budovy. Po zbytek knihy jsem čekala, kdy se k tomu autorka vrátí a ono nic. :D


čef
24.05.2021 5 z 5

Tak tato kniha mne opravdu bavila až tak, že jsem odložil spaní na později. Příběh začínající koncipientky v právní firmě má všechno, co se od tohoto žánru očekává. Obrovský skandál s GMO potravinami se snaží firma ututlat za každou cenu, tedy hlavně uplácením, ale i pomocí fyzického nátlaku až vražd. Naše hrdinka s těmito padouchy srdnatě válčí a jak to dopadne, se dozvíte sami, pokud máte právnické thrillery rádi tak jako já.

všechny komentáře

Související novinky (4)

10 nejprodávanějších eknih (srpen)

14.09.2018


Kdysi hackerka, nyní právnička proti mocné korporaci…

02.05.2018


Knižní novinky (9.4. - 22.4.)

09.04.2018

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pochybnost v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených90x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených7x
v Knihotéce147x
v Chystám se číst115x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

právníci

Autorovy knížky

2018  82%Pochybnost