Britannia Road 22 přehled

Britannia Road 22
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215064/mid_britannia-road-22-215064.jpg 4 76 76

Silvana s osmiletým synkem míří po hrůzných letech živoření a skrývání v lese z válkou zničeného Polska do Anglie, kde už na něčeká její manžel Janusz, který proti Hitlerovi bojoval jako člen polských perutí Královského letectva. Ze všech sil se snaží přichystat své dávno ztracené rodině nový...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Britannia Road 22. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

Penicuik333
12.11.2023 2 z 5

Vubec to neni spatna kniha a rozhodne stoji za precteni, ale nejak bych potrebovala jeste vetsi hloubku, aby me postavy vic zasahly a byly skutecne strhujici.

broskev28
21.04.2021 4 z 5

Koupeno ve výprodeji za 39 Kč a veliké, příjemné překvapení!
Příběh válečný - po přečtení Šikmého kostela II velmi uvěřitelný a realistický. Polsko rozervané dvěma věčně hladovými chřtány; otřesná zkušenost. A život těsně poválečný: žádná velká dramata, řeklo by se, takový obyčejný život snažící se po válce vklouznout do někdejších kolejí. Ale to není tak snadné, jak by se zdálo. Všichni si od míru slibovali velmi mnoho; přežít je určitě velké štěstí, ale to samo na další spokojený život nestačí.
Mně vadily dvě drobnosti. Jednu zmínil ve svém komentáři Neo1tex. A ta druhá se týká válečného putování Janusze a jeho kamarádů Evropou - buď byly předválečné hranice jinde, nebo nepoznám hranice jednotlivých států. Navíc mi připadá, že si cestu zbytečně prodlužovali, takže to mi vážně nešlo na rozum.
Překlad i jazyk knihy mi připadají velmi dobré, chyby jsem nenašla žádné. A to jméno hlavní hrdinky: tak výstižné! Výborná kniha.

"Na rozbouřeném moři, kde se teď oba plaví, je jí chlapec záchranným člunem. Té představy se nedokáže zbavit, ať se snaží sebevíc. Pluje v temných vodách. Tyhle kalné myšlenky ji však neděsí. Děsí ji vědomí, že ji synáček sice chrání, ale zároveň stahuje pod hladinu."


sikope
27.02.2021 5 z 5

O válce po válce. Jinak ji prožívali muži, jinak ženy. A najít zpátky k sobě cestu je někdy skoro nemožné.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Britannia Road 22 v seznamech

v Přečtených96x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených10x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst66x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

Amanda Hodgkinson
britská, 1960
2013  78%Britannia Road 22