Bombardér T-2990 se odmlčel přehled
Tato kniha je autobiografie československého letce 311. bombardovací perutě Viléma Bufky. V roce 1939 utekl s kamarády do Polska, odtud do Francie a nakonec se stal pilotem v anglické R.A.F. Po sestřelení prošel několika koncentračními tábory, aby se nakonec na konci války opět vrátil ke své peruti. Válečné vzpomínky českého letce, pilota československé letky v Anglii, který líčí svůj osud od ilegálního útěku z vlasti přes aktivní boj až po šťastný návrat domů.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bombardér T-2990 se odmlčel. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 23 komentářůSouvisející novinky - Bombardér T-2990 se odmlčel (0)
Kniha Bombardér T-2990 se odmlčel v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 107x |
| ve Čtenářské výzvě | 11x |
| v Doporučených | 8x |
| v Mé knihovně | 105x |
| v Chystám se číst | 26x |
| v Chci si koupit | 9x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
druhá světová válka (1939–1945) vzpomínky 311. českoslov. bombardovací peruť RAF zajatecké tábory váleční zajatci podle skutečných událostí českoslovenští letci v RAF čeští vojáci ve 2. světové válce bombardéryVilém Bufka také napsal(a)
| 1966 | Bombardér T-2990 se odmlčel |
| 1967 | ...a dole čeká kat |

80 %
70 %

Kniha se čte jedna radost, byť o obsahu se to rozhodně říct nedá. I když je příběh podáván jako vyprávění syna otci, za jednoduše odvyprávěným dějem tušíme utrpení a zoufalost, kterou především v lágrech museli naši letci zažívat. Čest jejich památce.