Bitva trpaslíků přehled

Bitva trpaslíků
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459307/bmid_bitva-trpasliku-SBz-459307.jpg 4 54 54

Krev dvojčat série

1. díl >

Nad Zemí zavládla temnota. Všude pochodují hordy Řetězového knížete, aby si podmanily i poslední svobodné země lidí, elfů a trpaslíků. Jedinou nadějí je orákulum: hovoří o dvojčatech, která strhnou řetězy knížete a přemůžou ho. V podzemní trpasličí říši Tokrond žije tichý runotepec Gorin a jeho dvojče, energická Galdra. Nevědí nic o tom, že by měli být předurčeni k velkému úkolu, dokud jim o něm neřekne tajuplná Věštkyně zim. Avšak přislíbené vykoupení nemusí přinést jen Gorin a Galdra. A čas pracuje proti nim…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fobos
Originální název:

Der Kampf der Zwerge , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bitva trpaslíků. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Franc
08.09.2022 2 z 5

Tak nevím, nevím. Špatnou knihou toto dílo není, ale...... Ale nedokázal jsem se ponořit a začíst do příběhu.

Tento měl bezesporu atributy poutavé a hrdinské fantasy, leč vyprávění mi přišlo takové ploché. Četba ve mně nevzbudila výraznější emoce, osudy hrdinů mě nechávali chladnými.

Paradoxně mi nejzdařilejším přišlo zpracování záporného hrdiny, který se autorovi vydařil. Jeho jednání je jasné, přímé, nic neřešící kromě vytyčeného cíle. Lepší, než-li opakované pře hlavních hrdinů.

Možná by stačilo ubrat na rozsahu, kdy menší prostor by ubral na částech, kdy se nic moc neděje, a lépe pracovat s hlavními hrdiny. Potenciál tu bezesporu je, jenom ho zatím autor nebyl schopen lépe rozvinout.

Ronnie68
12.07.2022 3 z 5

Nemůžu tvrdit, že kniha byla špatná... Byla čtivá a příběh byl taktéž pěkný... Jen mi asi už neseděl fantasy styl trpaslíků a elfů... Třeba se to jednou ještě změní...


chomic_pisek
26.06.2022 3 z 5

Přečteno, ale chvilku mi to trvalo, nějak jsem se nazačetl, děj mě nevtáhl. Hlavní záporák, Řetězový kníže, se mi líbil asi ze všeho nejvíc. Jeho příběh se v průběhu knihy hezky poodkrýval a to jak dopadl a v jakém stavu je vlastně v "současnosti" je hodně nápaditý. Fantasy mám rád, vlastně asi nejradši ze všech žánrů, ale elf běhající ve vzduchu, létající užovky a veležížala, která se skálou prokousává jako cukrovou vatou na mě byli moc. A pak taky moje fantazie nestačila na to, když Vylami kopla užovku do slabin. U všech bohů, kde má užovka slabiny? :-) Dalšímu dílu šanci dám, přece jen to do sebe něco mělo (proto jsem se přiklonil spíš ke 3*), ale nedočkavost se konat nebude.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (42. týden)

11.10.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bitva trpaslíků v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených65x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených2x
v Knihotéce202x
v Chystám se číst110x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech4x

Autorovy další knížky

Hendrik Lambertus
německá, 1979
2020  74%Bitva trpaslíků
2022  82%Kouzlo elfů