Biosyntéza: Zdroje a energie v terapii: Výběr z textů přehled

Biosyntéza: Zdroje a energie v terapii: Výběr z textů https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383593/mid_biosynteza-zdroje-a-energie-v-terap-NV8-383593.png 4 7 7

Záměrem autorů bylo zpřístupnit další důležité biosyntetické texty, ukázat celou šíři toho, co je biosyntéza, i její základní principy a koncepty. Biosyntéza reprezentuje přístup v somatické psychoterapii. Vychází z provázanosti a vzájemného zrcadlení procesů psychických i tělesných, klade důraz na integraci životních procesů, a to tělesného (pohybového) spolu s prožitkovým (emocionálním) a mentálním. Zakladatel biosyntézy, David Boadella, je jedním z průkopníků a hlavních představitelů práce s tělem v psychoterapii.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Biosyntéza: Zdroje a energie v terapii: Výběr z textů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

hu_87
30.09.2020 5 z 5

(Komentuji trochu jiné vydání)
Poměrně malinká úzká knížečka, která nesmí chybět v knihovničce každého, kdo se zajímá o Lowena, jednoduše řečeno o bioenergetiku, souvislosti tělesné stavby (příp. i tak trochu fyziologie) s charakterovou strukturou. Je to takové příjemné doplnění si znalostí a souvislostí, protože i zde autor naráží na různé charakterové struktury (schizoidní, hysterická,...), zmiňuje zde dokonce i souvislosti čaker (zde ale zanechává původní názvy) a char. struktur (které jako mají rozvinutější); s jakými základními konflikty se jednotlivé struktury potýkají a jako odlehčující četba pro méně znalé nebo chápavé čtenáře je tu kazuistika klienta, Jamese a jeho putování terapií.
Jediné negativum, které mě napadá, je že knížka je fakt žalostně tenká a kdyby měla těch stránek třeba 400 nebo víc, vůbec by mi to nevadilo. Ale jak říkám, když máte rádi bioenergetiku a všechno co s ní aspoň trošku souvisí, přečtěte si, nebudete litovat.

Sůvička4
08.05.2020 5 z 5

Chvílemi náročnější texty, předpokládám, že se k nim budu opakovaně vracet. Jedinečný soubor textů. Oceňuji zejména ukázky minisesí pod vedením Boadelly, teorie motorických polí, strom života a paralely se základy biosyntézy, představení biosyntézy, souvislosti či rozdílnosti s dalšími psychologickými školami, psychoterapeutickými směry.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Biosyntéza: Zdroje a energie v terapii: Výběr z textů v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených11x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech3x