Bílý žralok přehled

Bílý žralok
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366048/bmid_bily-zralok-C0d-366048.jpg 4 32 32

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bílý žralok. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

ludek.n
12.12.2022 3 z 5

Kdyby se Peter Benchley, autor slavných Čelistí, držel i nadále zkoumaní mořských hlubin a podivuhodných živočišných forem, které je obývají, udělal by bezpochyby lépe, než když se vydal cestou pohrobků nacistických genetických výzkumů. Na začátku, kde jsme se seznámili s oceánologem Simonem Chasem a vydali se s ním a jeho synem Maxem sledovat chování žraloků na širém moři, to bylo ještě bez problémů, dostatečně napínavé, zábavné a záhadné. S rozkrývání tajemství bílého žraloka se to bohužel začalo zvrhávat do fantasmagorického thrilleru hollywoodského stylu. Slabší jedinci zvrací, citlivé povahy se dojímají až k slzám, blázni se radují a čtenáři, očekávající alespoň úroveň náčelníka Brodyho, skřípou zuby. Ta prvoplánovost a senzacechtivost z toho přímo stříká na všechny strany a nebývale kazí dojem. Finále na Osprey Islandu je pak cliffhanger b-čkové kategorie jako z encyklopedie. Chápu, že Benchley chtěl tentokrát napsat něco trochu jiného, aniž by se vzdálil prostředí, které tak dobře zná, ale v případě Bílého žraloka bylo přání otcem myšlenky a moc se to nepovedlo.

Martina291086
19.01.2022 2 z 5

Tak tohle je kniha-obrovské zklamání. Miluju žraloky a jakmile vidím knihu o nich, musím ji přečíst. Tohle pro mě bylo utrpení a jak jsem napsala na začátku, veliké zklamání.


alois.randa
28.04.2021 5 z 5

Má to spád, je to napínavé, klasická romantika hlavního hrdiny. Přirovnal bych to k béčkovým hororům, ovšem v tom dobrém smyslu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bílý žralok v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených47x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených5x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit2x