Atlas prokletých míst přehled

Atlas prokletých míst https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346903/bmid_atlas-prokletych-mist-Nov-346903.jpg 3 30 30

Stylově zpracovaný atlas zve na návštěvu nejděsivějších a nejnebezpečnějších míst planety. Francouzský mořeplavec a znalec geografie Olivier Le Carrer zmapoval čtyřicet lokalit, které v sobě skrývají pohnutou a bouřlivou historii: od zambijské přírodní rezervace Kasanka, kam se snášejí mračna netopýrů, přes zlověstný les sebevrahů v japonské Aokigahaře a ďáblův koloniální příbytek na Ocean Avenue č. 122 v Amityville až po temný maják utonulých Eilean Mor, ztracený kdesi na Flannanských ostrovech. Nechybí zde také nejznámější oblasti tragických událostí jako např. Bermudský trojúhelník či Skylla a Charybda. Při listování tímto zeměpisem hrůzy se vám možná bude žaludek svírat úzkostí. Nevídané panoptikum těch nejnevábnějších míst napříč všemi kontinenty a oceány doplňují historické mapy a dobové ilustrace.... celý text

Cestopisy a místopisy Mapy a atlasy Záhady
Vydáno: , 65. pole
Originální název:

Atlas des lieux maudits , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atlas prokletých míst. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

VeDny
04.07.2023 3 z 5

Od knihy jsem čekala něco jiného - chtěla jsem údaje, fakta, mystiku, historii, příběhy. Místo toho (přestože od každého jsem trochu našla) jsem vnímala spíše autorovy cynické, společensky laděné, komentáře, zbytečné průpovídky a celé odstavce poetických, z prstu vycucaných popisů domnělých situací nebo personifikací popisovaných míst. Místa však byla sama o sobě docela zajímavá, jen jejich výběr, popis, řazení a spojování v tematické celky nestálo za moc.
Graficky a technicky je to krásná kniha, to ano. Víc by se mi ještě líbilo, kdyby se sladilo množství textu - tj. aby byla vždy jedna strana textu a jedna strana s mapou. Jak už bylo povídání delší, autor to zbytečně natahoval a grafická úprava čtvrté strany už pokulhávala.

jiri77
18.07.2021 3 z 5

Kniha popisuje různá místa na zemi, která jsou svým způsobem prokletá. Autor se zaměřil na tři různé způsoby prokletí a to mystiku, přírodní důvody a následky lidské činnosti.
Každé místo je popsáno celkem stručně a je k němu přidělena mapa staršího data, asi pro dokreslení atmosféry. Já bych spíše očekával nějaké fotografie pro lepší orientaci, ale na velkou škodu v knize chybějí.
Celkově kniha není špatná a čtení mě i bavilo, ale asi jsem očekával něco trochu jiného.
Za mě 65 %.


Scintilla
12.11.2020 4 z 5

Tuhle knihu jsem dostala zajímavou, dobrodružnou cestou od neznámého dárce, proto jí dávám hvězdičku navíc. Hodně se mi líbí název a vlastně i výběr míst, ale samotné zpracování dost pokulhává - staré mapy jako doplňky k prokletým místům jsou tak nějak mimo, oškrabávají z nich jakoukoliv atmosféru a popisek míst mi často přijde prapodivně mravokárný.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Atlas prokletých míst v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených1x
v Knihotéce30x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit24x

Štítky knihy

tajemno

Autoři knihy

Sibylle Le Carrer
francouzská
Olivier Le Carrer
francouzská