Aquitania přehled
1137. Vévoda Akvitánie – regionu, po němž dychtí Francie – je nalezen mrtvý v Compostele. Tělo je zbarveno do modra a nese stopy po krvavém orlu, pradávném normanském způsobu mučení. Vévodova dcera Eleonora se rozhodne otcovu smrt pomstít, a proto se provdá za syna člověka, o němž se domnívá, že otce zavraždil. Oním člověkem je francouzský král, Ludvík VI. Tlustý. Ale sám král umírá za stejných okolností v den svatby. Eleonora a Ludvík VII. se spolu s akvitánskými kočkami – legendárními vyzvědači vévodů – snaží vypátrat, kdo chtěl nezkušený královský pár dosadit na trůn místo něj. Mnoho let před smrtí akvitánského vévody je v lese ponechán bezejmenný chlapec. Možná je to nestvůra, možná světec, ale dokáže přežít a stane se jedním z nejvýjimečnějších mužů středověké Evropy. Strhující historický thriller, odehrávající se ve století plném pomst, incestu a bitev, rozplétá znepokojivou záhadu okolo tří hrdinů, kteří jednoho dne dají podobu budoucí Evropě.... celý text
Originální název: Aquitania, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Aquitania. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 20 komentářůSouvisející novinky - Aquitania (1)
Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)
09.10.2022
Kniha Aquitania v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 3x |
| v Přečtených | 92x |
| ve Čtenářské výzvě | 20x |
| v Doporučených | 3x |
| v Mé knihovně | 114x |
| v Chystám se číst | 59x |
| v Chci si koupit | 18x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
12. století Španělsko španělská literatura Eleonora Akvitánská, cca 1122-1204 historické rományEva García Sáenz de Urturi také napsal(a)
| 2019 | Ticho ve sněžném městě |
| 2020 | Rituály vody |
| 2020 | Páni času |
| 2022 | Aquitania |

71 %
83 %

Perfektní kniha, četla jsem jedním dechem. Myslím, že zaslouženě získala prestižní ocenění, vřele doporučuji příznivcům templářů a historických románů!