Anna proletářka přehled

Anna proletářka https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81722/anna-proletarka-Ca8-81722.png 3 75 75

Román venkovské služtičky, ze které se stává tím, že prožívá politické události při vzniku KSČ, uvědomělá proletářská bojovnice.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anna proletářka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

AlesBleha
02.11.2023 1 z 5

Na knize mě zaujala solidarita mezi chudými. Což je výrazná změna oproti dnešku. Dnes kdybych přišel o bydlení tak si žádný z voličů Bureše ode mne Nový Prostor nekoupí. To je možná špatné přirovnání, protože ti žádnou nouzí netrpí. Jinak je v knize uvedeno, že chudák soudruh poslanec nemá kde bydlet a bydlí ve vagónu. To je při výši jeho platu taková blbost jako příjezd praotce Cikána od Roudnice.

georginaa
06.08.2021 3 z 5

Od Ivana Olbrachta jsem četla více knih, ale tato mě moc neoslovila. Je to zřejmě tou dobou, která je dnes dost pro mě nepochopitelná.


vendy246
02.07.2021 3 z 5

Svědectví o roku 1920 pohledem mladého zapáleného komunisty. Období po první světové válce, vzniku Československa a revoluci v Rusku s čerstvou vzpomínkou na Rakousko-Uhersko, válku a legie... Lidovci se štěpí - oddělují se komunisti - vesměs chudí dělníci, kteří touží po revoluci. Demokracie nenaplnila jejich očekávání, v nové republice chtějí rovnost a spravedlnost, přerozdělení majetku. Po sto letech od vzniku díla víme kam to vedlo. Zajímavé číst v kontextu jiných autorů té doby, např. Čapka a Masaryka.
Jinak kniha nic moc, prvotina s mnoha nedostatky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Anna proletářka v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených125x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených3x
v Knihotéce103x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit1x