Ako pochopiť muža přehled

Ako pochopiť muža
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495644/bmid_jak-pochopit-muze-rpd-495644.JPG 3 14 14

Milé dámy, viete, že muži vôbec nie sú zložití? Musíte len pochopiť, na akom princípe fungujú. Táto kniha vám prináša podrobný návod na ich "obsluhu". Autor, mimochodom muž (!), s ironickým nadhľadom odhaľuje pravdu o mužskej psychike, otvorene odpovedá na 134 otázok, ktoré mu položili výlučne ženy.

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , J. Otto - Ottovo nakladatelství
Originální název:

Wie Männer ticken , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ako pochopiť muža. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Mr.Fox
25.08.2020 2 z 5

Sic je kniha určena výhradně ženám, ale i mě jako muže dokázala obohatit. Ne však ve smyslu, že bych sám sebe (a muže obecně) pochopil, ale že jsem si více uvědomil rozdíly mezi námi. Muži a ženy se v mnoha ohledech rozchází, ať už myšlenkově, názorově, životním postojem, chápáním druhého a podobně. Nikdy nebudou tvořit dokonalý pár plný porozumění, ale mohou se snažit druhému porozumět a tím si ulehčit trápení. A především o to v případě této knihy jde. Určité věci u mužů zkrátka nelze změnit, či lze, ale "přístupem, kterému muži rozumí". Nelze však informace zde uvedené brát jako styčné, poslouží spíše pro pobavení a uvědomění si, než jako odborné rady k řešení partnerských problémů. S mnoha kapitolami musím souhlasit, autor nemluví z cesty; některé však byly naprosto zarážející a zcestné, až jsem se podivil, že je autor myslí vážně - proto je potřeba brát knihu s nadhledem a ne doslovně. Výtku mám ke zpracování knihy a autorovu občasnému přístupu dělat z muže primitivy, stejně jako nápadnému (až protivnému) zaměření autora proti ženám. Dámy, čtěte, ale nenechte se urazit. :-)

MartinaMartina
30.10.2018 5 z 5

Zábavná kniha plná pravdy. Už se na manžela nezlobím, když chodí čůrat po zahradě :D
Doporučuji všem ženám (ale i mužům).Když nepochopíte, budete alespoň vědět proč........ A v návaznosti naknihu Jak pochopit ženu dodávám - ženu je těžké pochopit, je lepší si zvyknout :)


Antonín34
08.09.2017

Musím reagovat na komentář PETUVO.
Chytrá žena si knihu přečte. Vezme si z ní to co potřebuje a nad zbytkem mávne rukou a jde si přečíst jinou mnohem zajímavější knihu.
Hloupá žena přečte návod a bude se pouze podle něj řídit.
Hádavá žena stejně jako muž bude reagovat ješitně. Svým pohoršením, obhajobou a potom pomluvou či svým neomylným přesvědčením, které samozřejmě musí zveřejnit. ;-)

Německý odborník na mužské myšlení Hauke Brost tvrdí, že existují jen dvě možnosti, jak muži přiblížit svá přání: buď mu to všechno jasně a věcně vysvětlíte, nebo předvedete (beze slov). Je jedno, kterou možnost si vyberete, ale vždy dbejte na to, aby nedošlo k nějakým výčitkám, nebo narážkám na jeho neschopnost.
„Jakmile mají pánové pocit, že jim chcete poskytnout doučování v jakékoli oblasti, jejich chuť na cokoliv se vytratí. Něco takového může vést k několikaměsíční snížení sebejistoty i erekce, a to jen kvůli strašné nejistotě, kterou trpí,“ uvádí zmíněný odborník s tím, že když přece jen zvolíte cestu bezohlednosti, bude si partner přát, aby se o vašich přáních nikdy nedozvěděl. Když už tedy musíte na něco poukazovat a upozorňovat, tak na druhou stranu i chvalte, ať jsou misky vah vyrovnané! ( část textu zapůjčeného z rozhovoru s Petrem Weissem)

Když knihu čtete, ať už jakkoliv špatná, dočtěte ji a možná i pochopíte oč autorovi šlo. Nepřerušíte někoho přeci jen tak uprostřed věty.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ako pochopiť muža v seznamech

v Přečtených21x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit2x

Štítky knihy

muži ženy partnerské vztahy

Autorovy další knížky

Hauke Brost
německá, 1948
2008  59%Jak pochopit muže
2007  56%Jak pochopit ženu
1996  100%Mozkový super jogging
1995  100%Mozkový jogging