Absolventi naostro: 30 (ne) obyčejných příběhů přehled

Absolventi naostro: 30 (ne) obyčejných příběhů
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424706/bmid_absolventi-naostro-30-ne-obycejnych-Bym-424706.jpg 5 4 4

Kniha přináší přepisy interview se 30 absolventy vysoké školy, kteří hledali po škole práci, s jakými pocity, jak se jim vedlo, jak uspěli a neuspěli, s čím se potýkali a co všechno muselo v sobě i vnějším světě překonávat. Co příběh, to vnor do konkrétní osobnosti a jejího stylu nakládání s vlastním životem. Kniha přináší nejen jejich příběhy, ale ke každému doprovod a analýzu osoby i jejího příběhu a končí praktickými doporučeními, otvírá možnosti, jak se poučit z chyb, povzbudit sám sebe a najít více cest, jak se postavit k úkolům, potížím i výhrám. Na knize kromě Jana Vaška, který nápad postavil, participovalo dalších 8 spoluautorů včetně psychiatra a psychoterapeuta. Mnozí absolventi se tam najdou, mnozí můžou profitovat z ponaučení příběhů těch před nimi. "Na tohle vás škola nepřipraví. Tohle je o hledání vlastní cesty ke štěstí a naplnění." Tato kniha provokuje, klade otázky a hlavně - nutí vás zamyslet se nad tím, jaký by byl váš třicátý první příběh.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Absolventi naostro: 30 (ne) obyčejných příběhů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Dominik831
17.12.2019 5 z 5

Poutává, zábavná a inspirující kniha. Čtivě a svižně popsané příběhy. Pokud budu měnit zaměstnání, určitě si dám pozor na některé případy, které jsem předtím neznal. Věřím, že kniha pomůže těm, kteří to pravé zaměstnání teprve hledají.

Beebee
06.11.2019 5 z 5

Představte si, že jste čerstvý absolvent vysoké školy, třeba ekonomického směru. Říkali vám, že pokud chcete, můžete být ředitelem zeměkoule. Vrháte se do dospělého života (s nadšením, či s obavami). Máte představy o tom, co bude dál. Nebo je nemáte, ale věříte, že se dobře uchytíte. A najednou to nejde, jak jste očekávali. Vše drhne, uvnitř vás to drhne, v hledání práce i v usazení na správném místě, kde by jste mohli být spokojení, to drhne. Není, kdo by vám řekl, co se děje a co děláte špatně, kdo by vás povzbudil a "na míru vaší osobnosti" ušil další scénář, co dělat. Tak pro vás je tato kniha. Přímo a docela upřímně zde popisuje 30 absolventů svoji trnitou cestu za seberealizací. Na počátku každého příběhu a na konci jsou krátké komentáře k osobnosti zpovídaného absolventa a doporučení, co udělat třeba jinak, ponor do podstaty potíží, povzbuzení. Pokud chcete nakopnout, dostat podněty k zamyšlení, co se sebou a jak to kouleli jiní před vámi, tuhle knihu přečtěte. Je to ojedinělý počin na knižním trhu Čech. A právě proto, že rozhovory byly vedeny s českými absolventy, je to o nás, o naší zemi a možnostech přímo v ní. Ne v nějaké vyfantazírované ZEMI NEKONEČNÝCH MOŽNOSTÍ.
P.S.: Víte, pro jsou kanály kulaté? No přeci, aby to lépe teklo a nikde nedrhlo, ne? :-)


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Absolventi naostro: 30 (ne) obyčejných příběhů v seznamech

v Přečtených4x
ve Čtenářské výzvě1x
v Chystám se číst1x

Autorovy knížky

Jan Vašek
česká, 1982
2019  90%Absolventi naostro: 30 (ne) obyčejných příběhů