3 minúty do súdneho dňa přehled

3 minúty do súdneho dňa https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423768/bmid_3-minuty-do-sudneho-dna-GxG-423768.jpg 4 94 94

Každý človek skrýva tajomstvá. U dvojitých špiónov kontrarozviedky však môžu tieto tajomstvá v nesprávnych rukách rozpútať jadrovú vojnu. Je možné vypočúvať človeka, ktorý vás ďaleko prevyšuje intelektom a napriek tomu v boji s ním zvíťaziť? Na tento tenký ľad vstupuje agent, ktorý je známy umením čítania myšlienok. Keď Joe Navarro v roku 1988 nastúpil k FBI, bol jedným z najmladších agentov. Vyznačoval sa však jedinečnou schopnosťou "čítať" reč tela. Pri bežnom rozhovore s bývalým americkým vojakom menom Rod Ramsay si Navarro všimol, že pri zmienke o inom vojakovi, ktorý bol nedávno zadržaný v Nemecku pre podozrenie zo špionáže, sa mu zachvela ruka. Nasledovalo vyšetrovanie, ktoré nemá obdobu - dvojročný súboj medzi Navarrom a zradcom USA. Všetko sťažovala Ramsayova brilantnosť. Nielenže mal výnimočnú fotografickú pamäť, ale aj mimoriadne vysoké IQ. ..... celý text

Literatura světová Thrillery Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Grada
Originální název:

Three Minutes to Doomsday: An Agent, a Traitor, and the Worst Espionage Breach in U.S. History , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 3 minúty do súdneho dňa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

vodovodnice
16.04.2024 3 z 5

Čte se to velmi svižně a má to spád.
Až se mi nechce věřit, že by v armádě byli až takoví amatéři a když už se jim stane takový únik, že jim to ani nestojí za vyšetřování? Respektive, dělají vše proto, aby tomu provalení průseru zabránili?
Každopádně, když si člověk představí, jaké mohli být důsledky, z toho člověku až mrazí.
Docela by mne zajímalo, jestli se od té doby od ukončení vyšetřování tohoto případu něco nového objevilo.

JaneSour
05.08.2023 5 z 5

O knize jsem se dozvedela z rozhovoru s Joe Navarrem v Hyde Park na CT. Rozhovor me naprosto nadchnul.
Kniha za me byla o trosicku mene zajimava, nez byl rozhovor, kde prave Joe Navarro vypravel o teto knize. Nevim, jestli to bylo tim, ze jsem v podstate kostru knihy jiz znala.


mi-380
26.01.2023 3 z 5

Tohle se mi nějak nezdá. Agent placený Ruskem, s nejvyšším IQ v americké armádě, ten co měl ve své moci zkázu světa, živoří na Floridě jako vychrtlý bezdomovec a vyšetřování FBI spočívá v nekonečných, měsíce se táhnoucích schůzkách, kde vypravěč Navarro rozpráví s věčně hladovým podezřelým, kterému jde hlavně o jídlo, o možnost vytahovat se, a o zírání na hezké agentky. Pokud jde opravdu o skutečný případ, dost to mění můj pohled na práci FBI. Proamerická horlivost až fanatismus Joea Navarra, to je pochopitelné, utekl s rodinou z Kuby, na druhé straně diletantismus vojáků, úředníků a agentů ve službách supervelmoci je pochopitelný pouze s neradostným připuštěním skutečnosti, že nejlepší léta má tato společnost už za sebou. Četba divná a nezábavná.
55 % (73 hodnotících je nadšeno v průměru mnohem víc, na 81 %).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha 3 minúty do súdneho dňa v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených114x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených10x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst82x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech2x