Zrození z ohně

Povídka od: Joseph Michael Straczynski
Z knihy: A zrodí se hvězdy...


Vyšlo v letech 1999 - 2005
Scénář: J. Michael Straczynski
Kresba: Keu Cha, Christian Zanier, Stuart Immonen a Brent Anderson.
7. září 1959, kdy město Pederson zasáhl onen záblesk z vesmíru, se v lůnech matek celkem nacházelo sto třináct počatých dětí.....
A teď už ticho. Světla pomalu zhasínají. A začíná předehra.
A jedna po druhé se začínají rodit hvězdy....

Originální název:

Rising Stars issues #1-24


Rok vydání originálu: 1999

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
01.09.2020 5 z 5

Je nespravedlivé vinit
nás z nepřiměřeného
zákroku... Vždyť ti
„lidé“ jsou chodící
živé zbraně.

Tímto příběhem to všechno začalo. Joe Michael Straczynski si začal uskutečňovat svůj sen. Keu Cha mu v tom pomohl a nastartoval příběh svou nádhernou, detailní kresbou. Dohromady to vytváří okouzlující až fascinující dobrodružství. Pohled na superhrdiny tak trochu z jiného soudku.

Citát: Nejsi žádný zachránce, jsi jen mizerný anděl smrti.

Začne to Johnem a jeho schopností. Události ve škole rozjedou celou tu mašinérii. Ovšem obyčejní lidé mají strach před schopnostmi těchto dětí. Jenže ty děti už mají skoro své plány. Líbí se mi to stupňování napětí a uvažovaní každého jedno ze zúčastněných. Prej dokud nepřijdou na to, co s náma je, tak nemusíme do školy. Ano, „tábor Sluníčko“ je zatím řešení.

Malá ochutnávka:
Ten den byl vykoupen mnoha životy...našimi i jejich. Opravdu musejí naše schopnosti...přispívat jen ke zkáze? Anebo to může být i jinak? Možná, že všechny ty schopnosti máme za jistým účelem, zcela konkrétním účelem.....

Těchto prvních 24 sešitů nás seznamuje se všemi, kteří mají nějakou tu schopnost. Hned příběh Petera Dawsona mě zaujal. Tento Dawson má zajímavou schopnost, je nezranitelný a přesto na začátku příběhu umírá...zvláštní, že? Jenže, kdo a proč ho zabil? Tím se rozjíždí celá ta detektivní a vražedná mašinérie. Celé to vyústí incidentem v Chicagu, kdy hlavní hrdinové konečně zjistí že je spousta nepoložených a nezodpovězených otázek. Končí to šíleně. Sice je v posledních dvou třech sešitech více polity, než jsem pobíral, ale finále, to je prostě bomba a to doslova.

Citát: Stoprocentní zaměstnanost je zaručený způsob, jak nakonec nezaměstnanost zvýšit.