Z deníčku Smrtky

Povídka od: Jana Kvičerová
Z knihy: Můj první polibek


Aldeathě skončilo bezstarostné století posmrtných studií a jakožto nová Smrtka byla vyslána do světa. K jejímu velkému zklamání se však nedočkala vysněného New Yorku a připadl jí rajón nechvalně známého "Sherwoodu" kolem pražského hlavního nádraží. Zde čeká na svůj První polibek, který vtiskne tomu, kdo na jejím území zemře. Jenže v Sherwoodu se nikomu umírat nechce. Zatím...

Rok vydání originálu: 2021

Komentáře (3)

Přidat komentář

LaCoccinelle
24.03.2022 5 z 5

Super povídka!

richard7959
26.01.2022 4 z 5

Velmi originální a zábavné a svým způsobem i emocionální. Určitě by si to zasloužilo větší rozsah a více příběhů z deníčku, ale jak víme, tak povídky musely splňovat určité limity. Nebránil bych se však pokračování nebo rozšíření. :)


Slepýš24
12.01.2022 5 z 5

Povídka mě velmi bavila, a to nejen díky tomu, jak byla krásně napsaná (obzvláště oceňuji mluvu narkomanů, ale samozřejmě i všechny krásné obraty v pasážích vypravěčky).

Příběh se mi líbil, byl propracovaný do všech detailů, Aldeatha byla sympatická a závěrečné poselství bylo jen třešničkou na úžasném dortu. Vše tu ladilo, fungovalo. (Jen u toho výtahu jsem měla neustále před očima Willyho Wonku. :))

Stojí to za přečtení.