Vetřelci ze čtvrté dimenze

Povídka od: Jerry Prosser
Z knihy: Predátor omnibus. Kniha druhá


NePredátorsky znějící, ale v tomto příběhu se jedná o název filmu ke kterému potřebujete speciální brýle aby jste viděli vetřelce ve filmu. Do filmového studia a auto kina si zaskočí zalovit i Predátor, který je bohužel odhalen díky těm speciálním brýlím.

Originální název:

Invaders from the Fourth Dimension


Rok vydání originálu: 1994

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
31.03.2023 4 z 5

Scénář: Jerry Prosser
Kresba: Jim Somerville
Inker: Brian Garvey
Barvy: Ray Murtaugh
Titulní list: Jim Somerville

Nejhorší titulní list v celé této sbírce. Vůbec mě nezaujal a nelíbil se mi. I když má jistý popculturní odkaz na, kdysi tak populární, autokina. Kresba příběhu je pak příjemná. Působí tak, že se tvůrci snažili co jevíce se přiblížit tvorbě a barvě komiksů z té doby. Obsahuje i pár vyloženě krásných kreseb. Například Predátor sedící v lese na pokáceném stromě. To se fakt povedlo.

Citát: Dobrý lovec má vždy svou rutinu. Kontrola vybavení. Správné rituály a obětování. Správné modlitby. Bude to dobrý lov.

Obsahově je příběh zasazený do velmi zajímavého prostředí. Hollywood 1959. Všechna ta data, které v komentářích píšu mají vytvořit jakousi chronologii všech těch Predátorských masakrů a utvrdit čtenáře, že námětů na podobné filmy je až až. Jen se jich chopit. Konec je filmová klasika. Přesně tak by měl končit film.

Citát: Ta prokletá televize nikdo už nechce chodit do kina!

Terva
27.05.2015 4 z 5

Trochu ujetý příběh, ale je tu krásný hnědý Predátor. Příběh nakreslil Jim Somerville a scénář má Jerry Prosser.