Vetřelci vs. Predátor

Povídka od: Randy Stradley
Z knihy: Vetřelci vs. predátor omnibus. Kniha první


Zde se Mačiko Nogučiová přidává k Predátorům v boji proti Vetřelcům. Je zde i Vetřelec, který se vylíhne z létajícího ptáka.

Originální název:

Aliens vs. Predator


Rok vydání originálu: 1990

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
18.03.2023 5 z 5

Scénář: Randy Stradley
Kresba: Phill Norwood a Chris Warner
Inkeři: Karl Story a Robert Campanella
Barvy: Incolor
Titulní list: Phill Norwood

Musím označit kresbu titulního listu jako druhou nejlepší kresbu v celém svazku. První je kresba k příběhu Věčný, ale to se dozvíte jinde. I tato kresba v příběhu, po kterém je vlastně pojmenovaný celý svazek (Vetřelci vs. Predátor) je prostě démonicky nádherná. Ale nemyslete, že je kresba celého příběhu nějak špatná. Ba naopak, je to nádherně nakreslený příběh

Malá ochutnávka:
SCOTT: Nerozumím, v čem je tvůj problém, Tome?
TOM: Není to jenom můj problém, Scotte . . . Je to problém nás všech. Takhle se prostě chovat nemůžeme. Co nám dává právo myslet si, že můžeme vytěžit planety až po jádro? Nebo dohnat celé druhy na pokraj vyhubení? Nebo proměňovat ekosystémy tak, aby vyhovovaly našim rozmarům?

Co se týče obsahu, ten také není v pozadí. Půlkou příběhu nás doprovází dialog Scotta a Toma, dvou pilotů z patnáctičlenné posádky komerční transportní lodě Lecter. Což je vlastně vesmírná továrna na zpracování rybích a zvířecích produktů. A zatím, co se ti dva baví, probíhá na pozadí boj o přežití. Druhým příběhem se dostáváme k Mačiko Noguči. Na planetě Rjuši, kde šéfuje rančerům se chovají nosorohové. Jenže, krom Scotta a Toma, tam míří i jiná návštěva. Povedený příběh. Napětí, akce, krev a spousta přeměňování. Hrůza už byla mezi nimi. Jen o tom ještě nevěděli.

Citát: Faktem zůstává, že pokud lidská rasa musí udělat něco, aby přežila a nižší formy života nemají sílu nás zastavit, pak zvítězíme. Není to dobré ani špatné, je to jenom způsob, jak věci fungují.

Terva
29.05.2015 5 z 5

Perfektní námět pro film, krásně kreslené a obsahově velmi zajímavé. Scénář k povídce napsal Randy Stradley a příběh nakreslil Phill Norwood ( nakreslil i pěkný titulní list ) a druhým kreslířem byl Chris Warner.