Velká otázka

Povídka od: David Michelinie
Z knihy: Svatba


Scénář: David Michelinie Kresba: John Romita, JR. Barvy: Bob Sharen

Spider-Man má vnitřní problém. Stále cítí, že mi něco chybí. Velkou otázkou je co? A možná to ani není tak problém pavouka, jako spíš Petra Parkera. Jeho život se mu zdá osamělý. Má jen jednoho člověka, kterému se může svěřit. Tím je Mary Jane.....

Příběh je rozdělen do tří sešitů s názvy. Velká otázka, Temná cesta a Strasti dospívání.

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
13.06.2020 3 z 5

Sebeobětování zní šlechetně,
ale taky může napáchat
víc škody než užitku,
když se člověk obětuje
ze špatných důvodů.

Už jsem se bál, že Mary Jane Watsonová zde bude nakreslená jako v předcházejícím příběhu. Tam totiž vypadala jako nafukovací sexuální pomůcka. Tady naštěstí John Romita JR. neudělal tu samou chybu a na kresbě obličeje si dal fakt dost záležet. Opět je z ní ta správná zrzavá kočka. Jinak celkově je kresba povedená, příjemná a není to žádná kreativní šílenost.

Malá ochutnávka:
Mě potřebují tady.
Musím zastavit Pavoukobijce!
Ale Mary jane mě taky potřebuje.
Tohle je to nejtěžší rozhodnutí, které jsem kdy musel udělat – a musím se rozhodnout hned!

První věc, kterou v příběhu uvidíte, je fakt, že Spider-Man je tu v černém. Proti němu je Pavoukobijec , což už je známá postava...ups, jen pro ty, kteří četly The Amazing Spider-Man postupně. Tak jinak, je to známá postava, ale nám bude trvat ještě dost dlouho, než se příběhy z Hachette zkompletují. Jsem časově dost daleko, a tak nám odkazy na předcházející příběhy ani nemusí nic říkat. Spider-Man tu řeší jak Pavoukobijce, tak Mary Jane. Příběh má napětí, ale chybí tu klasické Spíďovo hlášky.

Citát: Nejsem zvyklý, že mě někdo bije! Moc se mi to nelíbí!