Velká hra

Povídka od: John Arcudi
Z knihy: Predátor omnibus. Kniha druhá


Povídka o přistání Predátora v okrese Cibola v Novém Mexiku a jeho střetnutí z Navažským indiánem Enochem Nakaiem, který slouží v armádě USA. V druhé části této povídky se Navaho a Predátor střetnou v souboji na život a smrt. Vše se odehrává na území, které Navaho zovou " Yéiitsoh bedit ninigheezh ". Doslova přeloženo " Tam, kde se spekla krev nepřátelského Boha ".

Originální název:

Big Game


Rok vydání originálu: 1991

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
31.03.2023 5 z 5

Scénář: John Arcudi
Kresba: Evan Dorkin
Inker: Armando Gil
Barvy: Julia Lacquement
Titulní list : Chris Warner a Dan Jackson

Titulní list dvou kreslířů Chrise Warnera a Dana Jacksona je nádhernou tvorbou. Dokonce zaujala i výrobce z firmy FaNaTtiK a tato kresba se stala jedna ze čtyř předloh pro nástěnné obrazy. Investoval jsem pár stovek a tento obraz mám pověšený na stěně. Tato povídka mě ho vždy připomene. Respektive, kdykoliv se na obraz podívám, připomene mi tuto povídku. Celý příběh je krásně nakreslený. Barvy nejsou tak syté ale krev dokáže opustit i stránku.

Citát: Přesně jak říkával dědeček: je to jen mihotání ve vzduchu.

Velká část okresu Cibola v Novém Mexiku ještě stále vypadá jako malba Frederica Remingtona. Až do té chvíle, kdy zde havaruje kosmické plavidlo s Predátorem. Obsahově je to prostě masakr. Naštvaný Predátor nejdříve likviduje vojenskou jednotku, což je v pohodě, síly jsou skoro vyrovnány. Skoro. Pak se vrhne na místní obyvatele a čtenář má konečně důvod někomu fandit. Je jen na vás, komu. Tohle je velmi dobrý příběh a já mám dobré příběhy rád.

Citát: Když nad tím tak přemýšlím, radši bych byl lovec než loven.

Terva
27.05.2015 5 z 5

Miluju Predátoří povídky, kde se tito vesmírní cestovatelé setkávají s obyvateli naší planety v dobách minulých. A indiáni? Wow. Je to v současnosti, ale již kdysi dávno k podobnému setkání došlo. Perfektně kreslené a podpořené krásnou barvou.