V bezpečí

Povídka od: Gary A. Braunbeck
Z knihy: Nejlepší americké detektivní povídky (1)


Popis není zatím k dispozici.

Originální název:

Safe


Komentáře (3)

Přidat komentář

Česneksmedem
28.08.2018 5 z 5

Povídka V bezpečí se opravdu povedla. Nic na tom nemění fakt, že vás poněkud srazí na kolena a donutí se zamyslet nad životním hodnotovým žebříčkem. Násilí opravdu nikdy nekončí. Hodně záleží na štěstí a pokud v něj věříte, tak i na osudu. Rozhodují totiž o tom, zda budete mezi oběťmi či nikoliv. Konec je odvaha. A kdo to z vás zažil u svých nejbližších ví, že to je velká pravda.

Layss
21.02.2015 5 z 5

Také tuto povídku považuji z celé série za "nejsilnější". Zanechala na mne největší dojem. Kromě příběhu plného vražedného šílenství jedné osoby (zajímavě popsáno) se mi líbilo i retrospektivní vyprávění příběhu. Určitě stojí za přečtení, i když to nemusí být vhodné pro slabší povahy.


Nuny
13.08.2013 5 z 5

Povídka, která na mě udělala nejsilnější dojem. Je velmi hluboce napsána a já jsem jí četla s údivem, odporem a strachem.
Příběh se odehrává v malebném městečku, odkud nikdy nikdo nevyšel jako slavný nebo známý. Městečko, kde si každý dělá na svém políčku, zahrádce, domečku nebo autíčku. Zde se narodil člověk, který tohle nechtěl, který chtěl od života víc. Bohužel tento chtíč projevil špatným činem. Zabil a zranil spoustu lidí, včetně své rodiny, přátel a známých. Stal se známým pro celý svět.