Třetí přání

Povídka od: Mike Mignola
Z knihy: Podivná místa


Tři dívky požádají svou babičku, čarodějnici Bog Rúšu, aby jim splnila každé jedno přání. Ta souhlasí, ale jen když zabodnou hřeb do hlavy jejího největšího nepřítele.

Komentáře (2)

Přidat komentář

Kate18
23.03.2020 5 z 5

Příběh jako tři bratři, kteří se snažili přechytračit smrt. Akorát to jsou sestry a Bog Rúša. Po tom, co se Hellboy utkal s Červem dobyvatelem se vydává do Afriky. I tam na něj čeká něco zcela jiného, než si představoval. Osud ho zavede k Mohlomi, který už na něj čekal s Kwaku Anansi. Další nádherná část světa spojená s Hellboyem a hlavně se starými příběhy a povídkami, které u nás nejsou nijak moc známé.

Terva
01.11.2019 5 z 5

Takže, tys měla sen,
že jakmile umřu,
bude zničenej celej svět,
a tomu chceš zabránit tím...že mě zabiješ?
Ty jseš fakt génius.

Afrika – tajemné místo. Magie je všude, dokonce i ve zvířatech. Hellboy je zde nucen čelit velkému nebezpečí. Opět temně nakreslené a protože se velká část příběhu odehrává v moři u Afriky, Mignola se zde ve vodních stvůrách pěkně vyřádil. Hlavně čarodějnice Bog Rúša, to je správný tvor.

Malá ochutnávka:
Pamatuješ na Emila Bertranda? Spadl ro řeky, která se vlévá do moře...sem ke mně. Bylo to ubohé stvoření s bezcennou duší, ale nenávist, kterou k tobě Hellboyi cítit ve svých posledních okamžicích, byla tak ohromná, že přetrvala dokonce i v jeho kostech.....a z těch kostí jsem pro tebe stvořila tyto řetězy.

Jo, tohle se mi velmi líbilo. Jak postavy v příběhu vystupující a...některé umírající, tak i prostředí samotné. Vybral jsem pár citátů, které si můžete přečíst v mém profilu v sekci Oblíbené. Při čtení jsem poslouchal skupinu Behemoth a jejich studiové album I Loved You at Your Darkest (2018)

Citát: Nudíš mě doslova k smrti.