Tomb Raider #26-#28 Propast

Povídka od: John Ney Rieber
Z knihy: Tomb Raider: Archivy S.2


Lara Croft byla zabita rukou své nejlepší přítelkyně.
V těchto třech příbězích sledujeme její posmrtné putování.

Kresba:
#26 Randy Green.
#27 Joel Gomez
#28 Scott Benefiel

Originální název:

Tomb Raider #26-#28 The Abyss


Rok vydání originálu: 2003

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
13.11.2017 5 z 5

Hned na počátku tohoto třísešitového příběhu se nám tu zamotá i policejní vyšetřovatelka Pezziniová. Pro znalce i nezasvěcené vám jen napíšu, že je to hlavní hrdinka komiksové ságy Witchblade. Temné a ponuré, možná i smutné dobrodružství, jenž nás zavede do říše mrtvých.

Ve druhém sešitě tohoto příběhu je na hostování druhý malíř. Jeho jméno zní Joel Gomez.
Musím také dodat, že tento temný příběh má i spousty černého humoru, obzvlášť z úst „asi“ mrtvé Lary Croft. Je zde až nebezpečně ironická. …. moment...co je to? Z nebe padají lesklé.... lesklé poloutomatické kapky štěstí... moje pistole!!

Třetí sešit této páté knihy v Archivu číslo 2 je započat další krásnou kresbou. Jedná se o úvodní kresbu, kterou má na svědomí Clarence Lansang. Chvilku jsem se na ní zadíval. Možná déle, než jen chvilku, vlastně se mi nějak ztratil čas při prohlížení této temně erotické kresby. Hlavně ta poloautomatická pistole, kterou drží polonahá Lara, která má za zády velmi naštvaného ….. to by byl spoiler. Musím pak dodati, že celou třetí část knihy „Propast“ nakreslil Scott Benefiel.

Sice ještě nejsem na samotném konci celého Archivu, ale s jistotou mohu říci, že Propast je nejlepším dílem v tomto kompletu. Kresby i scénář jsou prostě dokonalé. Vybral jsem z ní nejvíce citátů v tomto kompletu. Celkem devět pěkných kousků jsem zachytil v profilu Johna Ney Riebera.

Malá ochutnávka:
Čas, jenž smrtelníci nazývají životem, je pouhé nic.
Jen zkouška pro život na věčnost.
...skutečný život začíná smrtí.

Citát: Proč vypadáš jak maskot Death metalové kapely?