Ten pravý

Povídka od: Adéla Věchetová Kalousková
Z knihy: Adventní kalendář povídek: Kdysi v zimě


Cesta k tomu pravému není ve 21. století nic pro slabé povahy. A pokud ji náhodou absolvujete bez větší újmy na příčetnosti, může se stát, že z toho pravého po letech zbyde jen celkem fajn spolubydlící, s kterým se konverzačně rozšoupnete maximálně tak nad rozhodováním, jestli v neděli uvařit svíčkovou nebo řízek.
Své o tom vědí Karolína s Nelou, jedna čerstvě zamilovaná, druhá po patnácti letech manželství...

Originální název:

Ten pravý


Rok vydání originálu: 2022

Komentáře (4)

Přidat komentář

JackieDecker
04.08.2023 3 z 5

Povídka se hezky četla. Měla pěkný styl. Takový čtivý a k povídce a jejímu tématu se hodil. Sice bych radši, kdyby se ukázalo, že Nelin přítel byl Karolinum manžel, ale to už je jen taková třešnička na dortu. Celkově mi konec trochu zklamal. A povídka mi nakonec připadala jako bez zápletky. Škoda.

Pečenka
04.12.2022 5 z 5

Děj pěkně a přirozeně odsýpá. Příběh je ze života a i když zejména ze začátku může působit jako oddechové čtení s romantikou, končí to vše hořkosladce. A to se mi na povídce moc líbí, protože život zkrátka takový je. Jazyk je autentický, opravdový a díky tomu jsem situace živě viděla. Konec příběhu přiměje k zamyšlení nad tím, jak vedeme své životy.
Osobně mám ráda tyhle typy příběhů, které ukazují nás samotné, lidi kolem i prostředí takové, jaké je.


TonyStarkless
24.10.2022 5 z 5

A já na konci čekala aspoň ten sex :D když už se tatík tak pochlapil. Ale třeba bude ve Špindlu. No, vidím, že je to asi všude stejný.

mondycz
19.10.2022 5 z 5

Vážně vtipné a příjemně lidské. A na třené císařské bábovce není vůbec nic špatného! :D