Svačina

Povídka od: Sui Išida (pseudonym)
Z knihy: Dny


Tóka Kirišima, studentka Kijomské střední školy je ghúl. Má lidskou kamarádku Jioriko. Spolu se dohodnou, že si udělají výlet do místní Zoo. Avšak mezi tím se nepohodnou a výlet je ohrožen.

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
19.07.2019 2 z 5

Kdo je na tom hůř?
Ten, který nikdy neměl
schopnost vychutnat si jídlo,
nebo ten,
který o ni přišel?

Úplně obyčejný příběh dvou kamarádek. Jen s tím rozdílem, že jedna je ghúl a druhá člověk. A každá si chování své přítelkyně vysvětluje jinak. Nezáživné, určené pro opravdu mladou generaci. Až na to krásně popsané přátelství mě na této povídce nic nedokázalo překvapit nebo rozesmát nebo snad i rozbrečet.

Malá ochutnávka:
Stanuly jsme na křižovatce. Tady jsme se vždycky rozcházely každá svou cestou. Vždycky jsme se loučily vesele, ale dneska jsme se obě tvářily rozpačitě. Připadalo mi, že Joriko čeká, jestli něco řeknu. Věděla jsem, že je to moje poslední šance všechno napravit.
A přesto jsem ze sebe nedostala ani slovo.

Příběh napsaný až moc naivně jen kopíruje mnohé rozepře na každé škole a v každém podobném zařízení. Tohle mě skoro vůbec neoslovilo. Opravdu velmi dětské a já už jsem starší pán, který to vše možná taky někdy prožil. Proto za dvě hvězdy...ať nežeru, jako ty dvě v tomto příběhu :-)

Citát: Můžeš si za to sama. A jestli něco chceš, musíš se do toho dát, nikdo to za tebe neudělá, náno!