Studená válka

Povídka od: Mark Verheiden
Z knihy: Predátor omnibus. Kniha první


Příběh ze severní Sibiře, který se odehrává v roce 1990. Aneb jak to dopadne, když v zimě hledáte teplo a on si vás najde Predátor.

Originální název:

Cold War


Rok vydání originálu: 1991

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
20.11.2022 4 z 5

Scénář: Mark Verheiden
Kresba: Ron Randall
Inkeři: Steve Mitchell
Barvy: Chris Chalenor a Rachelle Menashe
Titulní list: Ray Lago

Severní Sibiř 1990.

Musím opět vyzvednout titulní list. Nakreslil jej Ray Lago, který jinak do příběhu nezasahoval. Avšak úvodní kresba Predátora ve sněhu se mu velmi povedla. Už mám toto umělecké dílo naskenované ve své soukromé sbírce. Úžasný skvost.
Jinak v tomto díle sledujeme další osudy několika lidí z předešlého příběhu „Betonová džungle“. Například generála Philipse, který byl svědkem masakru v New Yorku. Přestěhoval se, ale ta největší monstra se pravděpodobně přestěhovala s ním. A také je tu opět Dutchův bratr detektiv Schaefer.

Malá ochutnávka:
Minulý rok ty příšery z vesmíru zničily polovinu šesté Avenue, ale naše mysl si jejich existenci jaksi odmítla připustit. . . já jsem ale nemohl zapomenout. Ani Schaef. Šlo o to, že Schaeferův bratr Dutch se ztratil ve Střední Americe během akce, kdy narazil na jednu z těch zatracených věcí. Vláda to všechno utajila a Dutch je stále nezvěstný. To Schaefa štvalo . . .

Zajímavostí je fakt, že Predátoři vyhledávají velké teplo. Avšak zde se objevují na Sibiři. A to teplo si hledají. Trochu mě zklamalo, že tu nejsou od sebe moc rozeznat. Kreslíř Ron Randall si s tím moc hlavu nedělal. A tak mají predátoři stejné oblečení (pokud se ta nahota dá tak nazvat) a stejné masky. Jen malý rozdíl je v tom, že někteří mají dredy zelené a někteří červené. Jinak je tu hodně politiky, hodně výbuchů, hodně krve a smrti. Ale něco k dokonalosti tomu chybělo. 80%

Citát: V arktické zimě nic neumírá . . . jen se to mění . . . adaptuje se . . . a čeká.

Terva
25.05.2015 4 z 5

Velmi povedená povídka. Dobrý dialog a krásná kresba. Malá ochutnávka: Něco si pro nás přišlo.