Sen o figuríně

Povídka od: Thomas Ligotti
Z knihy: Písně mrtvého snivce


Popis není zatím k dispozici.

Originální název:

Dream of a Manikin


Rok vydání originálu: 1982

Komentáře (3)

Přidat komentář

het2
31.08.2022 4 z 5

Tak tohle... jsem taky nepochopil :) A asi je to v pořádku, abyste mohli číst Ligottiho a zachovat si aspoň trochu příčetnosti, je potřeba pochopit, že se ho nemáte snažit pochopit:) Alespoň ne racionálně. Když se o to budete snažit, dopadnete nejspíš jako dr.___ z tohohle kousku. A obdivuju teda Milana Žáčka, že se do překladu Ligottiho pustil a takhle dobře se s tím popasoval.

Avathar
05.08.2021 3 z 5

Zaujímavý nápad a rozhodne sa tomu nedá uprieť pôsobivosť, ale nejako ma to obišlo. Možno mi nesadla forma, alebo zohral rolu fakt, že bábky sú už dosť hororovo sprofanované (v iných textoch s nimi Ligotti pracuje účinnejšie). Napísané ale dobre.


RomanTilcer
30.05.2021 4 z 5

V zásadě je to podobná povídka jako předcházející Poslední Alenčino dobrodružství, tenhle kousek mě ale bavil neskonale víc, asi hlavně díky tomu, že vypravěč byl zajímavější a sofistikovanější než nasávající spisovatelka. Nemá to kdovíjakej spád, ale nezadržitelně se to sune vpřed. Jeden z těch náročnějších, ale působivějších textů - a už to má blíž k Ligottimu, jak ho znám z pozdějších prací.